Danfoss-pris til ABA-foreningen


Danfonss' Jubilæumspris overrækkes til Mai-Britt Syberg og Bo Sommerby fra ABA-foreningen

ABA-foreningen har modtaget Danfoss Jubilæumsfonds pris for 2012. I begrundelsen for prisen hedder det, at foreningen yder et socialt arbejde i forhold til forældre til børn med autisme og har til formål at fremme evidensbaserede metoder til behandling af autisme i Danmark. Prisen er på 50.000 kr.

Danfoss Jubilæumsfond blev stiftet efter en fælles indsamling blandt medarbejderne i forbindelse med Danfoss’ 50 års jubilæum i 1983. Der blev i alt samlet 1.7 mio. ind, og det er renterne, der uddeles hvert år til almennyttige formål. Prisen gives til en person eller en kreds af personer, der tydeligt er til gavn for andre. Fondens priser kan ikke søges, men uddeles efter indstilling fra medarbejdere på Danfoss.

ABA-foreningens kasserer Mai-Britt Syberg og medlem af foreningen Bo Sommerby repræsenterede foreningen ved prisoverrækkelsen, der fandt sted i Danfoss’ hovedkvarter i Nordborg på Als. Formanden for bestyrelsen for Jubilæumsfonden begrundende prisen med det arbejde, som ABA-foreningen udfører blandt forældre til børn med autisme. ABA-foreningen arbejder på at finde den mest effektive behandlingsmetode og hjælper forældre til børn med autisme videre i deres dagligliv med barnet med autisme, hed det i begrundelsen.

Læs om Danfoss Jubilæumsfond

 

Redaktionen /30.06.2012