TIDSSKRIFTER

Tidsskrift for praktisk adfærdsanalyse

Association for Behavior Analysis International starter nu udgivelsen af et nyt praksisorienteret tidsskrift: Behavior Analysis in Practice (BAP). Målgruppen er adfærdsanalytiske fagfolk. Første nummer udkommer i maj 2008.

Behavior Analysis in Practice er et peer-reviewed tidsskrift, som indtil videre udkommer to gange årligt. Tidsskriftet vil offentliggøre artikler om best practice inden for en række adfærdsanalytiske fagområder. Tidsskriftet henvender sig ikke kun til fagfolk, der arbejder med anvendt adfærdsanalyse, men også supervisorer, forskere og personale, der administrerer adfærdsanalytiske interventioner.

Artiklerne vil være en blanding af empiriske redegørelser for praksis og evalueringer af adfærdsanalytiske procedurer og programmer. Andre artikeltyper vil omhandle metodiske spørgsmål, dataanalyse, forholdet mellem teori og praksis samt kritiske anmeldelser af bøger og andre produkter til adfærdsanalytikere.

Hovedredaktør er Dorothea C. Lerman, Ph.D., BCBA, fra University of Houston, Clear Lake. Dorothea Lerman er professor i psykologi og leder af universitetets program i Applied Behavior Analysis, som er en del af masteruddannelsen i psykologi. Hun har publiceret mere end 50 videnskabelige artikler om især funktionel analyse og behandling af adfærdsmæssige problemer hos personer med udviklingshæmning. Hun har tidligere været medredaktør af Journal of Applied Behavior Analysis og af Research in Developmental Disabilities.

Første nummer indeholder følgende artikler

Behavior Analysis in Practice koster US$ 35,- om året for enkeltpersoner og US$ 88,- for institutioner plus forsendelse. Der er rabat for medlemmer af Association for Behavior Analysis International. Tidsskriftet kan bestilles på websitet for Association for Behavior Analysis International

Relevante artikler fra Autism Research vil fremover blive abstractet på ABAforum.dk

Se listen over alle adfærdsanalytiske tidsskrifter

Joi Bay / 11.04.08