BOGOMTALE

Nyudgivet forældreberetning

Siden Catherine Maurice i 1993 skrev en personlig beretning om ABA-behandling af hendes to børn med autisme er der kommet en lang række tilsvarende bøger skrevet af mødre – og sjældent fædre – om deres barns autismebehandling. Det er som regel forældre til børn, der har mistet autismediagnosen som en følge af behandlinger, der skriver. Det er også tilfældet med den seneste bog i rækken. A Child's Journey Out of Autism: One Family's Story of Living in Hope and Finding a Cure.

Bogen handler om Clay Whiffen, som tidligere har været diagnosticeret med autisme, men som nu – ifølge bogen – er blevet afdiagnosticeret efter tidlig og intensiv adfærdsanalytisk behandling. Bogen er skrevet af hans mor Leeann Whiffen, som igennem længere tid har blogget om autisme og autismebehandlng. Hun har været aktiv i støttearbejdet for familier med autisme i staten Utah, hvor familien bor og har tidligere udgivet en vejledning i tidlig diagnose og tidlig behandling til forældre og fagfolk.

 Publishers Weekly Reviews skriver i en ultrakort omtale af bogen, at den ikke er velskrevet, men at den er spændende og informativ.

Leeann Whiffens søn Clay har givet navn til lovforslaget ’Clay’s Law’ i staten Utah. Lovforslaget vil gøre det obligatorisk for forsikringsselskaber at dække autismebehandling. Lovforslaget bliver fremsat den 22. januar af senator Howard Stephenson og medlem af Repræsentanternes Hus Roger Barrus.

Leeann Whiffens blog findes på hendes website.

Vejledningen til fagfolk og forældre kaldes Autism Fast Start Checklist og findes på websitet for Autism Council of Utah.

Kilde: Publishers Weekly Reviews, 12. januar 2009

Whiffen, L. (2009). A Child's Journey Out of Autism: One Family's Story of Living in Hope and Finding a Cure. Naperville, IL: Sourcebooks. US$ 14.99. ISBN-numre (10 - 13 cifre): 1402218389 9781402218385
Slå op i Bibliotek.dk
Slå op i WorldCat
Slå op i amazon.uk

 

Joi Bay / 25.01.2009