TIDSSKRIFTER

eMagasin for Atferdsanalyse

Første nummer af tidsskriftet eMagasin for Atferdsanalyse er lige udkommet. Tidsskriftet er på norsk og udgives af medarbejdere ved Habiliteringstjenesten i Hedmark. Tidsskiftet udkommer fire gange årligt og er gratis. Det udgives kun i elektronisk form.

I Norge udgives i forvejen to adfærdsanalytiske tidsskrifter: Norsk Tidsskrift for Atferdsanalyse (NTA udgives af Norsk Atferdsanalytisk Forening (NAFO), som også udgiver European Journal of Behavior Analysis. Begge disse er traditionelle videnskabelige tidsskrifter, som henvender sig til fagfolk. Redaktionen bag eMagasin for Atferdsanalyse har ambitioner om at udgive et lidt mere populært tidsskrift, der henvender sig til en bredere målgruppe. Enkelte artikler vil være peer-reviewed, men det er ikke noget krav. Det vil således være lettere at få publiceret en artikel i eMagasin for Atferdsanalyse end de mere strikt videnskabelige fagtidsskrifter.

eMagasin for Atferdsanalyse publicerer både empiriske og teoretiske artikler. Desuden vil tidsskriftet give plads til debat og kommentarer, reportager og interview samt anmeldelser af bøger eller audiovisuelle materialer.

Første nummer indeholder artikler om behandling af problemadfærd med tegnøkonomi og adfærdsaftaler, analyser af årsager til skulkning fra skole, og behandling af spiseforstyrrelse med positiv forstærkning og ekstinktion. Desuden rummer tidsskriftet første artikel i serien Adferdsskolen, som er en gennemgang af grundlæggende, adfærdsanalytiske begreber.

Læs eMagasin for Atferdsanalyse nr. 1/2011

Læs om tidsskriftet og redaktionen

Se oversigten over alle adfærdsanalytiske tidsskrifter

Joi Bay / 21.03.11