Webcast af kursus i toilettræning

Videnscenteret Autism Community Training fra British Columbia tilbyder nu et webcast af en introduktion til adfærdsanalytisk toilettræning af børn med autisme. Introduktionen leveres af professor Pat Mirenda, som er certificeret adfærdsanalytiker og er ansat på University of British Columbias institut for specialpædagogik.

Et webcast fungerer lige som en arkiveret, online tv-udsendelse. Man kan se udsendelsen på sin computer, hvis man har en tilstrækkelig hurtig opkobling til internettet, og man kan selv vælge tidspunkt og sted. Som en del af webcastet modtager man kopier af de PowerPoint-præsentationer, der indgår i udsendelsen.

Udsendelsen hedder Toilet Training for Everyone: It's Never Too Late! I beskrivelsen af udsendelsen hedder det, at mange børn med autisme og andre udviklingshandicap har problemer med at blive renlige. Pat Mirendas præsentation beskriver en systematisk tilgang, som er baseret på veldokumenterede adfærdsanalytiske teknikker. Præsentationen er trinvist opbygget, således at man gradvist kan opnås delvise succes’er. Målgruppen for denne udsendelse om toilettræning er forældre og andre nærpersoner – inkl. fagfolk – som arbejder med børn med mentale handicap. Udsendelsen er en videooptagelse af et kursus, som Pat Mirenda afholdt sidste år.

Professor Mirenda er professor i specialpædagogik ved Department of Educational and Counselling Psychology and Special EducationUniversity of British Columbia. Hun er internationalt anerkendt for sin store ekspertise i integration af personer med handicap, om autisme, om alternativ kommunikation og om adfærdsanalytiske emner. Hun er for øjeblikket involveret i et stort forskningsprojekt, der følger udviklingsmønstre for 500 børn med autisme over en 5-årig periode. Pat Mirenda er certificeret adfærdsanalytiker (BCBA), og er ansvarlig for den adfærdsanalytiske uddannelse på University of British Columbia.

Adgang til udsendelsen forudsætter et abonnement, som gælder i hele 2009. Dvs. at man kan gense udsendelsen så ofte, man vil. Prisen for et abonnement er CA$ 35 for individuelle familiemedlemmer, hjælpetrænere eller studerende (164 DKK), mens fagfolk skal betale CA$ 50 (234 DKK). Der er grupperabat til familier og institutioner.

Autism Community Training startede som et forældreoprettet videnscenter i 2003, men centeret har siden indgået en kontrakt med regeringen i British Columbia om at tilbyde information, kurser og andre former for forældre- og efteruddannelse til forældre og fagfolk i hele provinsen. Autism Community Training samarbejder med Simon Fraser University omkring akademiske kurser og lån af lokaler til kursusvirksomhed.

Yderligere oplysninger om udsendelsen om toilettræning

Autism Community Training har web-adressen http://www.actcommunity.net/

University of British Columbias kurser i anvendt adfærdsanalyse

Redaktionen / 20.02.2009