Webcast af introduktion i ABA-behandling af autisme

Videnscenteret Autism Community Training fra British Columbia tilbyder nu et webcast af en introduktion til adfærdsanalytisk behandling af børn med autisme. Introduktionen leveres af Suzanne Jacobsen, som er certificeret adfærdsanalytiker og er leder af ABA Learning Centre.

Et webcast fungerer som en arkiveret, online tv-udsendelse. Man kan se udsendelsen på sin computer, hvis man har en tilstrækkelig hurtig opkobling til internettet, og man kan selv vælge tidspunkt og sted. Som en del af webcastet modtager man elektroniske kopier af de PowerPoint-præsentationer, der indgår i udsendelsen.

Titlen på webcastet er What is ABA and Why is it Important in the Treatment of Autism? Udsendelsen henvender sig især til forældre til nydiagnosticerede børn og til fagfolk, som for første gang skal igangsætte ABA-behandlinger. I præsentationen forklares forskelle og ligheder mellem forskellige begreber, som kan være svære at holde ude fra hinanden og som ofte forvirrer: Discrete Trial Teaching, Lovaas-behandling, Verbal Behavior, Pivotal Response Training samt Positive Behavior Support.

Dr. Suzanne Jacobsen er psykolog af uddannelse og certificeret adfærdsanalytiker. Hun er elev af Dr. Vincent Carbone og er især interesseret i, hvordan ABA-varianten Verbal Behavior kan anvendes i højintensive ABA-behandlinger.

Adgang til udsendelsen forudsætter et abonnement, som gælder i hele 2009. Dvs. at man kan gense udsendelsen så ofte, man vil. Prisen for et abonnement er CA$ 35 for individuelle familiemedlemmer, hjælpetrænere eller studerende (170 DKK), mens fagfolk skal betale CA$ 50 (243 DKK). Præsentationen varer i alt lidt over 4 timer og illustreres af videoklip af børn i ABA-behandling.

Læs om webcastet

Læs om ABA Learning Centre.

Redaktionen / 08.08.2009