BATH, ENGLAND

Privat fund-raising til ABA-behandling

I byen Bath, som ligger nær ved Bristol i det sydlige England, bor den 6 årige dreng Tobias Deane. Han har autisme, og han havde indtil for tre år siden så bastante autistiske adfærdsformer, at han blev smidt ud af sin dagpleje, og hans forældre var tvunget til at holde ham hjemme det meste af tiden. De kunne ikke tage ham med nogen steder, fordi han kun ville ligge på gulvet.

Men efter at forældrene har igangsat et intensivt ABA-behandlingsprogram, er han en helt forandret dreng. »Hans fremgang har været helt utrolig«, fortæller hans far. »Han er nu i stand til at gøre sig selv forståelig 98% af gangene, og han er langsomt blevet integreret i en almindelig pasningsordning. Og usædvanligt nok for et autistiske barn, er han begyndt at få venner. Han er blevet meget social«.

Det eneste problem med behandlingen har været udgifterne: ca. 20.000 £ per år (236.000 DKK) til 1:1-behandling superviseret af en konsulent fra UK Young Autism Project. Men hans forældre har arrangeret en lokal, årlig indsamlingsfest. Den tredje fund-raising fest bliver holdt i slutningen af september måned og den er allerede udsolgt. De lokale forretningsdrivende har foræret præmier til Tobias' forældre, som udlodder dem ved festen – f.eks. en mountain bike og en uges rejse til Frankrig. Det er indtil nu hvert år lykkedes at indsamle en stor del af de nødvendige 20.000 £, og det manglende beløb er blevet givet i støtte af de lokale myndigheder.

Kilde: Bath Chronicle (5. september 2002)

Joi Bay / 12.09.2002