MASSACHUSETTS, USA

ABA-behandling resulterer i budgetoverskridelser

Dover er en forstad til Boston, og Dover har også sit eget skoledistrikt, der er ansvarlig for specialtilbud til børn med handicap. I år vil skoledistriktets budgetter blive overskredet med $223.000 (næsten 1,7 mio. DKK) pga. ekstraordinære høje udgifter til behandling af børn med autisme. I alt bruger skoledistriktet $1.7 mill (svarende til 12.7 mill DKK) til at betale for specialundervisning og specielle behandlinger uden for deres eget skolesystem. Skoledistriktet er for lille til selv at varetage specialundervisningen.

Det er især børn med autisme, som koster mange penge. Lederen af skolesystemet i Dover, Perry Davis, siger, at børn med autisme typisk skal have fysioterapi, taleterapi samt anvendt adfærdsanalyse, der sædvanligvis gives som 1:1-undervisning. Det kan koste op til $20.000 om året (ca. 150.000 DKK) at sende et barn med autisme til sådanne specialtilbud uden for skoledistriktet.

Den amerikanske lovgivning om handicappede børn kræver, at skolerne tilbyder et passende behandlings- og undervisningstilbud til børn med handicap i alderen 3 til 21 år.

Kilde: Dover-Sherborn Press, 27. november 2002

Joi Bay / 28.11.02