BATH, ENGLAND

Pressionsgruppe for tidlig og intensiv behandling

I Bath, som er en by i det sydlige England, er der nu oprettet en lokal pressionsgruppe for tidlig og intensiv autismebehandling. Gruppen kalder sig Bath-FEAT; opkaldt efter de tilsvarende amerikanske og canadiske pressionsgrupper. Den første FEAT-organisation – FEAT står for Families for Effective Autism Treatment – blev oprettet i Sacramento i 1993, men i dag findes der FEAT-organisationer i mere end 25 amerikanske stater og canadiske provinser. Og nu altså også en FEAT i Bath.

Fraser og Fenalla Bradshaw har været medstiftere af Bath-FEAT. De siger, at det er vanskeligt for forældre til nydiagnosticerede børn at få informationer om behandlingsmuligheder for småbørn inden skolegangen. Tidlig indsats er vigtig, og derfor kan man som forældre ikke vente på at barnet bliver gammelt nok til at starte i skole. Mrs. Bradshaw siger, »Det nuværende system er velegnet til udredning og diagnosticering, men kan ikke hjælpe dig bagefter. Problemet er manglende ressourcer, hvilket er noget Bath-FEAT vil tage fat på. Bath-FEAT vil være en lokal ressource for information om tidlig behandling af børn med autisme.«

Den gruppe af forældre, der står bag Bath-FEAT er inspireret af det amerikanske system med hjemmebaserede behandlinger for småbørn med autisme. FEAT-grupper i USA advokerer for brugen af private supervisorer og trænere, som arbejder 1:1 med børnene i deres hjem. Der er allerede et antal familier til børn med autisme, som arbejder på den måde i Bath (se Privat fund-raising til ABA-behandling), men de er isolerede, så vi må udvikle fælles viden og ressourcer, siger en af initiativtagerne, Scott Sandford, som selv er far til en 2-årig søn med autisme.

Bath-FEAT har også planlagt et web-site, www.bathfeat.org.uk, men den fungerer endnu ikke.

Kilde: The Bath Cronicle, 9. december 2002

Joi Bay / 11.12.2002