GEORGIA, USA

Forældre opretter ABA-skole

Mike og Elizabeth Brown fra Suwanee kunne ikke finde den rigtige skole til deres søn, Alex, i deres lokalområde. Så nu har de oprettet deres egen skole. Alex er 5 og har autisme. Da de skulle finde ABA-behandling til Alex, viste det sig, at der hverken var offentlige eller private skoler i området, som kunne tilbyde denne form for undervisning. Så nu har de skiftet Oak Bridge Academy i Suwanee, hvor Alex og andre børn med autisme kan få den nyeste form for terapi-baseret undervisning. Suwanee ligger ca. 40 km nordøst for Atlanta, Georgia.

Skolen har indtil videre til huse i nogle kontorlokaler. Elizabeth Brown er leder af skolen, men som pædagogisk ansvarlig har de ansat Kristin Keating, som er en certificeret speciallærer.

Oak Bridge Academys pædagogik er baseret på anvendt adfærdsanalyse. Der er plads til 12 børn på skolen, og de vil få en-til-en undervisning suppleret med små grupper af 2 elever til hver lærer. Men skolen vil også give børnene mulighed for at træne deres sociale færdigheder i større grupper af børn og voksne. I følge Mike Brown vil Oak Bridge Academy give børnene optimale muligheder for at udvikle deres potentialer.

Kilde: The Atlanta Journal and Constitution, 20. juli 2003

Joi Bay / 30.07.2003