MASSACHUSETTS, USA

Sommerlejr baseret på anvendt adfærdsanalyse

Børn med autisme fra byen Marlborough, som ligger ca. 60 km vest for Boston i staten Massachusetts, har været på ABA-sommerlejr. En økonomisk støtte på US$ 17.000 fra Doug Flutie Jr. Foundation sammen med forlædrebetalinger gjorde det muligt for Greater Marlborough Program Services at arrangere deres første ABA-sommerlejr.

Formålet med sommerlejren har været at give børn med autisme mulighed for at lære forskellige sportsgrene; en mulighed, som børn med autisme ikke altid får. Lejrens koordinator, Andy Bernabie, fortæller, at lejren blev arrangeret for at få børn med autisme til at engagere sig i sport. »Lejren var tilrettelagt, så børn med autisme har kunnet lære de grundlæggende regler og muligheder i forskellige sportsgrene -- på en måde og i omgivelser, der vil sætte dem i stand til at være mere selvstændige«, fortsætter Andy Bernabie. At involvere børn med autisme i sportsaktiviteter hjælper med at udvikle deres motorik, siger Andy Bernabie. Lejren var åben for alle børn med autisme fra Marlborough mellem 4 og 12 år, og forberedelserne startede allerede i maj, hvor børnene deltog i de første weekendkurser.

På sommerlejrens sidste dag modtog børnene medaljer, deltagerbeviser og belønninger for sportslig optræden. Børnene afsluttede lejren med en fodboldkamp og et forhindringsløb, inden dagen sluttede med fælles spisning sammen med børnenes familier.

Alle instruktører på sommerlejren er ABA-terapeuter fra de lokale skoler. ABA – eller anvendt adfærdsanalyse – er en videnskabelig metode til at indlære forskellige typer af færdigheder hos børn med autisme.

Sportsaktiviteterne vil i efteråret blive erstattet af et kursus for børnenes forældre, hvor de f.eks. kan lære om spisevaner, og hvordan børnene kan lære at blive mere uafhængige af deres forældre.

Kilde: Telegram & Gazette (Massachusetts), 16.8.2003

 

Joi Bay / 19.08.2003