BAHRAIN

ABA-konference i Mellemøsten

Mere end 500 fagfolk fra hele Mellemøsten forventes at deltage i Middle East Applied Behaviour Analysis Conference (MEABAC 2003), som afholdes i Bahrain fra den 18. til den 20 oktober. Vært for konferencen er Arbejds- og Socialminister Dr. Majeed Al Alaw.

Det er første gang, at en international konference om anvendt adfærdsanalyse afholdes i Mellemøsten, fortæller organisatorerne. Hovedfokus vil være på brugen af anvendt adfærdsanalyse i behandlingen af børn med autisme og lignende udviklingshandicaps.

»Autisme har fået karakter af en epidemi i Mellemøsten. I dag er det en ud af hver 160 børn, som diagnosticeres med autisme«, siger formanden for konferencen, Noor Al Qassab. »Den dramatiske stigning i forekomsten af autisme er resulteret i enorme følelsesmæssige og økonomiske belastninger hos de ramte familier«, sagde han.

»Anvendt adfærdsanalyse er over hele verden anerkendt som den mest effektive behandling for autisme og lignende udviklingsforstyrrelser. Men i Mellemøsten er denne videnskab stadig i sin vorden. Formålet med konferencen er at fremme viden om og praksis for anvendt adfærdsanalyse i vores del af verden«.

Gulf Daily News,12. september 2003

 

Joi Bay / 15.09.03