NOVA SCOTIOA, CANADA

Hemmeligholdt rapport anbefaler ABA

En tre år gammel regeringsrapport, som hidtil har været hemmeligholdt af regeringen i den canadiske provins Nova Scotia, siges at anbefale indførelse af anvendt adfærdsanalyse som behandlingsform for børn med autisme. Lederen af oppositionspartiet New Democratic Party, Darrell Dexter, siger, at rapporten konkluderer, at anvendt adfærdsanalyse videnskabeligt er dokumenteret som den bedste måde at behandle autisme på. »Regeringen har alle de informationer, der er nødvendige for at igangsætte bevillinger til behandling af børn med autisme«, siger Darrell Dexter.

I sidste uge afleverede forældre til børn med autisme 4.000 underskrifter til fordel for indførelse af ABA som et offentligt behandlingstilbud. Men sundhedsminister Angus MacIsaac siger, at provinsen undersøger andre behandlingsmetoder før regeringen vil træffe en beslutning.

Sundhedsministeren regner med at have en ny rapport klar i slutningen af dette år. »ABA er bare en af flere metoder, som bliver undersøgt. Vi vil kigge på de bedste metoder både nationalt og internationalt«, siger sundhedsministeren, som dementerer at den tre gamle rapport afviste andre metoder til fordel for anvendt adfærdsanalyse.

»Det er en syltekrukke i form af en ny komite, og på den måde forsøger de at undgå den eneste fornuftige beslutning, nemlig at give børn med autisme den nødvendige behandling, som sikrer udvikling af deres potentialer. Regeringen har alle de nødvendige informationer, som oven i købet er indsamlet af deres topembedsmænd«, siger oppositionslederen.

Kilde: The Canadian Press, 21. oktober 2003

 

Joi Bay / 16.11.2003