NEW BRUNSWICK, CANADA

Regering bevilger 13 mio. til adfærdsanalytisk behandling

Regeringen i den canadiske provins New Brunswick har meddelt, at den vil bruge CA$ 2.8 mio. (13 mio. DKK) til behandling af børn med autisme. Familie- og socialminister Tony Huntjens siger, at hovedparten af bevillingen vil gå til førskolebørn mellem to og fem år, som vil få tilbudt intensiv anvendt adfærdsanalyse.

Selv om ABA er kraftigt efterlyst af forældreorganisationen Family Autism Centre for Education, er der ikke tilfredshed med regeringens udspil. Harold Doherty, som repræsenterer forældrene, udtrykker bekymring for behandlingens kvalitet. »Det er jo ikke en motorvej, der skal bygges -- det er vores børns liv«, siger han. Efter forældrenes mening bør behandlingen varetages af University of New Brunswick og University of Moncton.

Forældrene er også utilfredse med, at det har taget så lang tid, inden beslutningen om ABA-behandling i New Brunswick er blevet taget. Det er præcis to år siden. at en regeringsrapport anbefalede forøget og tidlig støtte til børn med autisme. Derfor havde Doherty og andre forældre til børn med autisme medbragt fødselsdagskage med to lys i til et møde med premierminister Bernard Lord og nogle af hans ministre. Fødselsdagskagen skulle markere to-årsdagen for ventetid på et ordentligt autismetilbud til børn.

Doherty udtaler, at selv om regeringen nu har udsendt nogle gode signaler, er der jo intet sket endnu. »Børn med autisme har mistet to værdifulde år af deres udvikling, mens vi har ventet på, at regeringen skulle handle«, siger han.

Kilde: The Canadian Press, 20. november 2003.

 

Joi Bay / 21.11.2003