PENNSYLVANIA, USA

Privathospital opretter ABA-enhed

Det private hospitalssystem, Wyoming Valley Health Care System, som driver to store hospitaler og en række lokale sunhedscentre i det nordlige Pennsylvania, har oprettet en ABA-enhed, som kaldes The Behavioral Health Rehabilitation Services Autism Program. ABA-enheden skal specialisere sig i behandlingstilbud til børn og unge under 21 år med autisme, Aspergers Syndrom og andre gennemgribende udviklingsforstyrrelser.

De terapeuter, som er ansat i den nye ABA-enhed, er uddannet inden for Applied Behavior Analysis, Verbal Behavior, Discrete Trial Instruction and Fluency Based Instruction. Behandlingstilbuddet omfatter 1:1-træning, som målrettes imod de enkelte børn og hjælper dem til at udvikle og forøge deres funktionsniveau. Personalet består indtil videre af 13 personer, herunder en direktør, en klinisk chef og en række ABA-terapeuter.

Wyoming Valley Health Care System består foruden af to store hospitaler også af en række lokale behandlings- og plejetilbud; herunder psykiatriske ambulatorier, afvænningsklinikker for misbrugere, plejehjem og hospicer, tandlægeklinikker samt hjemmepleje i form af mobile sygeplejersker. Wyoming Valley Health Care System har mere end 3000 ansatte og er den største private arbejdsgiver i det nordlige Pennsylvania.


Kilde: Wilkes Barre Times Leader, 2. november 2003

 

Joi Bay / 11.11.2003