SKOTLAND

Parlamentsmedlem vinterbader for ABA-behandling

Queensferry er en bydel i Edinburgh i Scotland, og den ligger ud til fjorden Firth of Fort. Hvert år i januar måned i de seneste 17 år er der her blevet afholdt en fundraising event, som kaldes Loony Dook. Eventen består i, at folk betaler penge for at se berømte mennesker vinterbade i det iskolde vand. I år deltager det nyvalgte parlamentsmedlem Margaret Smith. Under sin valgkamp lovede hun at stille op til dette års event, og hun agter at holde sit valgløfte.

I år går pengene fra indsamling til Sam McLean, som har autisme, og som modtager intensiv ABA-behandling. Organisatoren af Loony Dook, Ruth Usher fra Moorings Lounge, var ikke i tvivl om, at dette års indsamling skulle gå til Sam McLean, hvis forældre havde fortalt hende om deres kald, nemlig at give deres tre-årige søn behandling baseret på anvendt adfærdsanalyse. Behandlingen indebærer at et team af terapeuter giver en-til-en behandling i Sams hjem i de næste to år. Det vil koste familien mellem £ 15.000 - 20.000 per år (159.000 - 212.000 DKK), og der er ikke offentlig støtte til behandlingen.

»Vi er opsatte på at støtte Sams behandling i år, fordi hans familie selv har arbejdet hårdt for at skaffe penge i kraft af forskellige former for fundraising. Og Sams far deltager faktisk også i Loony Dook. Vi er sikre på, at enhver penny vil hjælpe Sam. Og efter i flere år at have givet til flere forskellige lokale hjælpeorganisationer, mente vi, at det var på tide at støtte en specifik sag. Vi håber at alle, der møder op, vil være generøse i deres donationer«.

Der har været meget stor interesse for dette års Loony Dook, hvor mere end 40 kendte personer har tilmeldt sig som vinterbadere. En af dem er -- som nævnt -- parlamentsmedlemmet Margaret Smith. Hun siger: »Jeg gjorde deltagelse i Loony Dook til et valgløfte, og det vil jeg selvfølgelig holde. Jeg vil ikke påstå, at jeg glæder mig, men det sker i en god sags tjeneste, og jeg har tidligere haft kontakt til McLean-familien«.

Kilde: Linlithgow Today, 24. december 2003


 

Joi Bay /05.01.2004