SKOTLAND

Afhandling om adfærdsanalyse vinder pris

Dette års George D Gray Award for den bedste bacheloropgave går til Andrew Foster, som har skrevet en afhandling om effekterne af anvendt adfærdsanalyse (ABA). Afhandlingen blev skrevet som afslutning på hans universitetsstudier, som gør ham til lærer. Mr Foster, som er 28 år gammel, er i dag ansat på prøve i Bowhouse Primary i Grangemouth, som ligger i Scotland.

General Teaching Council for Scotland har i deres begrundelse for tildeling af prisen skrevet, at Mr Fosters afhandling er en af de bedste bacholoropgaver nogensinde.

Andres Foster har fået inspirationen til at skrive om anvendt adfærdsanalyse fra tre års arbejde med børn med autisme i Dundee. ABA-tilgangen, forklarer han, har vist sig temmelig succesfuld for børn inden for det autistiske spektrum. Det er en intensiv form for behandling, som belønner positiv adfærd, som splitter opgaver op i overkommelige enheder, og som siges at være mest effektiv for førskolebørn.

Mr Foster fortæller, at ABA-behandlingens høje pris, omkring £ 20.000 om året (216.000 DKK), har gjort de lokale skolemyndigheder forsigtige med at anbefale denne form for behandling. Han understreger også, at ABA ikke virker over for alle børn med autisme.

Kilde: The Times Educational Supplement, 9. januar 2004


 

Joi Bay /14.01.2004