CALIFORNIEN, USA

ABA-skole ekspanderer

Bay School ligger i Santa Cruz, som ligger ved Stillehavskysten mellem San Francisco og Los Angeles. Skolen har lige indviet deres nye lokaler på 600 m2 i Live Oak Business Park.

Skolen indsamlede mere end US$150.000 til indretning af de nye lokaler (900.000 DKK), som blev fremvist til skolens indvielsesfest i sidste uge. Lyse, indbydende arbejdsrum med computere samt store legearealer er nogle af nyskabelserne.

»Vi har plads til at trække vejret nu«, siger skoleleder Barry Morgenstern. For øjeblikket er der indskrevet 14 elever, men der er nu plads til 24.

Der findes mange former for behandling af autisme, men de færreste er forskningsmæssigt dokumenteret, siger Morgenstren. Bay School er baseret på anvendt adfærdsanalyse, som har den videnskabelige dokumentation i orden. I anvendt adfærdsanalyse lærer børn med autisme ved at opgaverne opsplittes i mindre, overkommelige enheder, som indlæres hver for sig og siden kombineres og raffineres. Samtidig bliver der hele tiden taget data, siger Morgenstren.

»Hvis der ikke har været fremskridt på tredjedagen, så ændrer vi øvelsen den næste dag«, siger han.

Cheryle Matteos 12-årige datter, Jesse, begyndte på Bay School i november. Matteo fortæller at hendes datter simpelthen ikke udviklede sig i den folkeskole, hun tidligere gik på. Men allerede efter nogle få måneder på Bay School er flere af hendes selvskadende adfærdsformer forsvundet -- herunder konstant at banke hovedet ned på sine knæ. Jesse bliver hver dag kørt de 80 km fra hendes hjem i San Carlos til den nye skole i Santa Cruz.

Bay School er en ikke-kommerciel privatskole, som blev stiftet af tre familier fra Santa Cruz. Den er hele tiden vokset og er nu flyttet to gange siden den blev oprettet.

Udgifterne per barn per dag på Bay School er ca. US$ 180 om dagen (1.100 DKK). Hovedparten af disse udgifter betales af børnenes lokale skoledistrikter; resten indsamles ved fund raising.

Kilde: Santa Cruz Sentinel (CA), 25. januar 2004

Bay School har web-adressen www.thebayschool.org.

Bay School blev oprettet i 1998 med det formål at give videnskabeligt funderet undervisning til børn med autisme. Skolen fungerer året rundt, således børnenes ABA-behandling ikke afbrydes af lange ferier. Skolen har for øjeblikket 14 elever i alderen mellem 5 og 12 år. Skolen har tilsluttet sig de etiske og retssikkerhedsmæssige retningslinier i California Regulations for Positive Behavior Intervention, som garanterer at elever kun modtager adfærdsinterventioner, der er fremadrettede, effektive og etisk acceptable, samt at disse udføres på de mindst begrænsende måder og i de mindst begrænsende omgivelser.

Tidligere artikler om ABA-behandling i Californien
Tidlig og intensiv intervention truer budgetter og giver konflikter
10-årig dreng får bevilget privat ABA-skolegang
Alle børn med autisme skal tilbydes ABA-behandling
BBC laver program om ABA-behandling


Joi Bay / 27.01.2004