NORDIRLAND

Fundraising til fordel for dreng med autisme

Tony og Helen Byrne bruger 18,000 £ om året på behandling til deres søn, Mikey, som har autisme. Familien er nu ved at blive økonomisk invalideret, og de arrangerer derfor et modeshow for at rejse penge til behandlingen.

Mikey er en blandt de 1 ud af hver 100 børn, som bliver diagnosticeret med autisme i Nord Irland, men han har ikke fået så meget som en penny fra det lokale skoledistrikt. Selv om den anvendte adfærdsanalyse, som Mikey har modtaget, har haft gode effekter, har han ikke modtaget støtte til den behandling, som andre børn med autisme får betalt i Nordirland.

Familien Byrne har måttet omprioritere deres hus for at få råd til at betale for behandlingen, mens de kæmper for at få økonomisk støtte fra skoledistriktets bestyrelse, som har ansvaret for specialundervisning i Nordirland.

»Økonomisk ødelægger det vores familie, men vi nægter at give op«, siger Helen Byrne. »Mikey har gjort så store fremskridt i løbet af sin behandling, og vi vil gøre hvad som helst for at sikre, at han kan fortsætte med denne type af behandling«.

»Indtil nu har bestyrelsen for skoledistriktet ikke en eneste gang opfyldt deres forpligtelse til føre tilsyn med, at Mikey får en passende uddannelse og behandling. Han kunne tilbringe hver eneste dag med at se video, uden at bestyrelsen ville vide det eller interessere sig for det«, fortæller Helen Byrne.

I forbindelse med modeshowet vil Helen Byrne holde et oplæg om ABA-behandling og om, hvordan denne behandling har forandret hendes søns liv. Hun vil vise videooptagelser af hans udvikling for at gøre andre forældre til børn med autisme opmærksomme på denne metodes kvaliteter.

Kilde: Belfast News Letter (Northern Ireland), 16. februar 2004

Tidligere artikler om ABA-behandling i Nordirland:
TV-stjerne appellerer om ABA-skole
Appel om offentlig finansiering af ABA-behandling
Popstjerner indsamler penge til ABA-skole
200 forældre demonstrerer for ABA-behandling
PEAT møder politikere og embedsmænd
Selvorganiseret supervision og forældreuddannelse
Forældre satser alt for at få betalt ABA-behandling
Manglende behandlingstilbud rejses politisk
Popstjerne støtter indsamling til ABA-skole
Forældre og fagfolk til fælles ABA-kursus
Rapport om behandling af autisme i Nordirland

 

 

 

Joi Bay / 26.2.2004