BRISTOL, ENGLAND

Myndighed ombestemmer sig om ABA-behandling

Forældrene til den 5-årige Leo Saunders søgte om bevilling til intensiv ABA-behandling hos Bristol City Council. De fik et afslag, og hans forældre hyrede derfor en advokat for at kunne anke afslaget. Men nogle få dage inden ankeinstansen — et såkaldt tribunal — skulle behandle sagen, ombestemte yndighederne i Bristol sig, og bevilgede de nødvendige midler til behandlingen.

Men på det tidspunkt havde familien allerede haft udgifter til advokaten på over UK£1.000 (11.000 DKK). Det er baggrunden for, at drengens bedstefar, Richard Saunders, nu har startet en indsamling til dækning af advokatudgifterne. Richard Saunders er præst i landsbyen Gittisham i Devon, og han opfordrer nu sin menighed om at give et bidrag til indsamlingen. Indsamlingen har form af en støtte-middag, som serveres i Gittisham Village Hall.

Mr Saunders, som virker ved St Michael's Church i Gittisham, siger: »Jeg er meget tilfreds med og lettet over, at Bristol City Council har besluttet at betale for Leos behandling, men jeg synes godt de kunne have ageret noget hurtigere. Min søn Martin og hans kone Louise har en meget dyr advokatregning, som ikke bliver let at betale. Jeg håber, at landsbybeboerne vil deltage i den fælles støtte-middag«.

Deltagelse i støtte-middagen koster £2 for suppe og brød og £1 for en meget delikat æblepie. Mr Saunders siger: »Gittisham er en landsby med et stort hjerte, og jeg er overbevist om, at landsbybeboerne vil støtte indsamlingen og komme og spise sammen med os. Mange af dem er allerede i gang med at tilberede maden. Det vil blive en god begivenhed og en chance for naboerne at mødes og høre nyheder fra landsbyen«.

Leo og hans forældre optrådte for et par måneder siden i BBC 2s Newsnight program, som omhandlede fire forskellige børn med autisme — Leo var et af de fire børn.

Kilde: Express & Echo (Exeter), 5.marts 2004

Leo Saunders optrådte i Newsnight BBC2 den 12.1.2004: »Should the Government eliminate the postcode lottery in the way children with autism are treated? We reported on the battles parents all over the country are having with local authorities over costly therapies«.

Tidligere artikler om ABA-behandling i England
Familie flytter forgæves for at få ABA-behandling
Portræt af en engelsk ABA-pioner
Forældre opfører ABA-skole
Behandlingstilbud var ulovligt
Endnu en støttefest for ABA-behandling
Pressionsgruppe for tidlig og intensiv behandling
Privat fund-raising til ABA-behandling
Ret til intensiv behandling afgøres i stigende grad i retssystemet

Joi Bay /11.03.2004