WILTSHIRE, ENGLAND

Pensionistægtepar samler ind til 2-årigs behandling

En 79-årig mand fra landsbyen Devize i Wiltshire vil sammen med sin kone gennemføre en maraton-march for at skaffe penge til ABA-behandling af en 2-årig dreng med autisme. Det er John "Mac" og Ursula McKinnon som til september vil påbegynde den 182-miles lange rute (291 km). Formålet er at skaffe midler til behandlingen af Sam Tayler, som er søn af mandens grand-niece Amanda Taylor.

Mrs Taylor's 2-årige dreng Sam blev diagnosticeret med autisme for syv måneder siden. Sam har ikke noget talesprog og er ikke i stand til at forstå sin omverden. Moderen fortæller: »Vi kan ikke lade ham være alene, fordi han ikke ved, hvordan han skal gøre opmærksom på sine behov, og han bliver let meget frustreret, hvilket ytrer sig som anfald«.

Mrs Taylor ønsker at Sam skal starte i ABA-behandling, som har vist sig at have gode effekter på børn med autisme. Men det forudsætter mange timers terapi om ugen, og det er dyrt. Så John "Mac" og Ursula McKinnon har tilbudt deres assistance i bestræbelserne på at skaffe penge til ABA-behandlingen. De vil starte en indsamling, kaldet Give Sam A Chance, og vil i den forbindelse gå tværs over Wales.

Mrs McKinnon siger: »Ruten er 182 miles lang (291 km) og vi regner med at kunne gå 12-15 miles om dagen (19-24 km)«.

I ventetiden er Mrs Taylor gået i gang med at iværksætte et hjemmebaseret ABA-træningsprogram for Sam. Hun leder nu efter frivillige, som vil arbejde med ham, og som har interesse for anvendt adfærdsanalyse. De frivillige vil modtage supervision, men må være til rådighed mindst 10 timer om ugen.

Hun siger: »Sam er en vidunderlig lille dreng, og i kraft af ABA-behandlingen har vi nu store forhåbninger for hans fremtid. Denne terapi virker bedst for børn under fire år gamle, så der er et vist tidspres for at få behandlingen i gang så hurtigt som muligt«.

Blanketter til indbetaling af støttebeløb kan afhentes i Duck's aviskiosk og i Jackie's butik i Maryport Street, Devizes.

Kilde: UK Newsquest Regional Press - This is Wiltshire, 11. marts 2004.

Tidligere artikler om ABA-behandling i England
Myndighed ombestemmer sig om ABA-behandling
Familie flytter forgæves for at få ABA-behandling
Portræt af en engelsk ABA-pioner
Forældre opfører ABA-skole
Behandlingstilbud var ulovligt
Endnu en støttefest for ABA-behandling
Pressionsgruppe for tidlig og intensiv behandling
Privat fund-raising til ABA-behandling
Ret til intensiv behandling afgøres i stigende grad i retssystemet

Joi Bay /16.03.2004