PENNSYLVANIA, USA

En særlig skole for børn med autisme

Tracy Ranno fra Stroudsburg i Pennsylvania har set, hvordan intensiv, en-til-en behandling på dramatisk vis kan ændre og forbedre livskvaliteten hos børn med autisme. Hun er selv mor til en dreng — Dominick — som har autisme, og derfor åbner hun nu en ABA-skole. Det sker efter at hun har undersøgt de begrænsede muligheder for at få behandling til sin søn og andre børn med autisme i lokalområdet.

Skolen, der åbner den 1. april 2004, kaldes Dominick William Academy. Der bliver plads til 13 børn i alderen fra 3 til 5 år.

»Der er et stort behov for sådan en skole i området«, siger Tracy Ranno, som har en universitetsgrad i pædagogik. Hun bemærkede først at der var noget galt med Dominick da han var ca. 20 måneder gammel. Han havde udviklet noget sprog, men evnen til at bruge sproget forsvandt igen. Dominick vil være det første barn, som bliver indskrevet i skolen.

»Denne type af behandling er altafgørende«, fortæller hun. »En bekendts søn med autisme har fået ABA-behandling, og hans symptomer er forsvundet. Det er skolens mål: at reducere eller eliminere behovet for støtte og omsorg når disse børn bliver ældre. At lære at mestre færdigheder er afgørende for at børn med autisme kan komme til at fungere selvstændigt«.

Der er endnu ikke ansat en skoleleder, men de er planlagt, at de børn, der allerede er i hjemmebehandlinger, kan medbringe deres nuværende terapeuter til skolen.

Prisen per elev bliver US$44.200 om året (269.000 DKK), men der er planlagt fund-raising, således at skolepengene kan nedbringes. Forældre, der er interesserede i at få indskrevet deres børn på skolen, opfordres til at søge om betaling fra deres lokale skoledistrikt, som har ansvaret for behandlingen af børn med handicap.

Laura Ferrante fra Tannersville håber, at hendes søn Nicholas kan begynde i den nye skole. »Der er ikke mange dagplejere, som vil acceptere et barn med autisme, og min søn elsker at være sammen med andre børn«, siger hun. »Det er vanskeligt, fordi der er en stor mangel på tilbud om ABA-behandlinger, og han har brug for forudsigelighed og regelmæssighed«.

Dominick William Academy har til huse i Chestnuthill Plaza i byen Sciota i den østlige del af Pennsylvania.

Kilde: Pocono Record, PA - 4 marts 2004

Tidligere artikler om ABA-behandling i Pennsylvania:
ABA-skole udvider fra 2 til 12 elever
Mor tilkendes honorar for ABA-behandling af sin egen søn

Joi Bay /7.03.2004