BAHRAIN

Ny forening planlægger ABA-center

I Bahrain har en gruppe af forældre stiftet foreningen Bahrain Society for Children with Behavioural and Communication Difficulties. Den nye forening regner med at kunne starte et ABA-center for børn med autisme inden for et år. Centeret vil i første omgang primært være for børn mellem 3 og 6 år. Centeret vil tilbyde intensiv adfærdsanalytisk behandling.

»Vores primære mål er at påbegynde et tidlig og intensivt interventionsprogram for børn med adfærdsmæssige og kommunikative problemer«, fortæller talskvinden for foreningen, Rima Al Salah.

»Centeret vil være et tilbud til alle børn med adfærdsmæssige og kommunikative problemer – ikke kun autisme. Vi henvender os også til børn med hyperaktivitet, forsinket sprogudvikling, udviklingshæmning, autisme, aspergers syndrom og andre gennemgribende udviklingsforstyrrelser«.

Lærerne på centeret vil være uddannet i anvendt adfærdsanalyse og i kommunikationsintervention men vil også undervise i generelle sociale og uddannelsesmæssige fag. Der vil være et skoletilbud om formiddagen og terapisessioner samt sociale aktiviteter om eftermiddagen.

»Vi har også planlagt aflastning og forældregrupper, hvor forældre vil blive oplært i, hvordan de selv kan undervise deres børn«, siger Mrs Al Salah.

»Et af vores mål er at tilbyde aflastning, så forældre har et sikkert sted at placere deres børn, når de skal andre ting. I starten vil tilbuddet kun omfatte nogle få timer om dagen, men i fremtiden håber vi at kunne tilbyde døgn- og weekendaflastning«.

»Vi håber, at der ud over lærerne også vil være frivillige, som kan hjælpe med aflastningsopgaverne. Vi leder efter sponsorer, og folk kan vælge mellem at sponsorere et bestemt barn, en lærer eller en træner«.

Foreningen regner med at skolen kan starte i januar 2005.

Kilde: Gulf Daily News, 24. maj 2004

Bahrain Society for Children with Behavioural and Communication Difficulties har ca. 25 medlemmer og bliver ledet af en bestyrelse bestående af 9 personer. Formand for bestyrelsen er Major General Dr Shaikh Ali bin Abdulla Al Khalifa.

Bahrain Society for Children with Behavioural and Communication Difficulties har webadressen http://www.childbehavior.org.

Tidligere artikler om ABA-behandling i Bahrain
ABA-konference i Mellemøsten

Joi Bay / 27.05.04