NEW YORK, USA

Problemer når ABA-børn skal integreres

ABA-skolen Eden II har igangsat en offensiv for at sikre bedre muligheder for skolens elever når de overgår til almindelige skoler. Første del af denne offensiv var et morgenmadsarrangement for forældre og indbudte politikere, hvor man diskuterede de politiske og administrative begrænsninger, som skolen er underlagt. Eden II, som ligger i Elm Park på Staten Island i New York, har kontrakt med statens Department of Education og underviser børn med autisme efter den metode, der kaldes anvendt adfærdsanalyse (ABA).

»Vi har brug for flere ressourcer for at kunne undervise disse børn«, siger Joanne Gerenser, som er skoleleder. »Statens undervisningsministerium ønsker, at vores børn skal blive i stand til at blive integreret i de offentlige skoler, men giver os ikke de nødvendige redskaber for at opfylde et sådant mål«.

På morgenmødet efterlyse Joanne Gerenser således ressourcer til den undervisning, der skal formidle overgangen mellem Eden II og de offentlige skoler. Når lærernes lønninger på de private skoler på kontrakt med staten er lavere end i det offentlige specialskolesystem er det vanskeligt at opretholde den nødvendige kvalitet, sagde hun.

Demokraten John Lavelle, som repræsenterer Staten Island i statens parlament, sagde på mødet, at han i lang tid har været opmærksom på disse problemer, og at han håber at kunne ændre forholdene. Han og partifællen Michael Cusick var begge tilstede ved morgenmødet på Eden II.

Lavelle lovede at undersøge forskellige muligheder for at hjælpe Eden II og tilsvarende skoler. »Det kan være, at en status som statsanerkendt skole vil være en fordel«, sagde han. Selv om Lavelle normalt er modstander af, at private skoler skal opfylde bestemte krav for at blive statsanerkendt, kan det være, at en sådan status som specialskole under Department of Education kan være en fordel for Eden II.

Forældrene fortalte på mødet om deres problemer med at finde et ordentligt skoletilbud i det offentlige skolesystem, når deres børn forlader den strukturerede pædagogik på Eden II.

»Efter Eden II må disse børn ofte flytte fra skole til skole«, fortalte Denise Purcell, som er mor til Ryan, der tidligere har gået på Eden II-skolen.

Kilde: Staten Island Advance, NY - 22. maj. 2004

Eden II er oprettet i 1976 efter inspiration fra det velrennomerede Eden Institute i Princeton, New Jersey. Eden II driver en skole i Elm Park på Staten Island og en tilvarende skole, Genesis School, i Plainview, New York. Ud over de to skoler giver Eden II centerbaseret behandling til førskolebørn i alderen mellem 3 og 5 år samt dagtilbud til unge og voksne med autisme, som tidligere har gået på skolerne. Desuden udgiver Eden II et nyhedsbrev, Endeavors.
Webadressen på Eden II er http://www.eden2.org/eden2.html.
Webadressen på nyhedsbrevet Endeavors er http://www.eden2.org/Lib/Newsletter1203.pdf

Tidligere artikler om ABA-behandling i New York
ABA til småbørn med autisme
Et virvar af behandlingstilbud
To skoledistrikter i New York indfører anvendt adfærdsanalyse
Gammel specialskole indfører adfærdsanalytisk behandling
ABA-skole søger praktikpladser
Pengegave til ABA-skole
Forældre fik tilbudt ABA-behandling, men krævede døgninstitution
ABA-skole holder indvielsesfest
½ mio. dollar til ABA-program
Forældre indretter ny ABA-skole

Joi Bay / 23.05.2004