TEXAS, USA

Behandlingscenter i Corpus Christi

Drømmen om et ABA-behandlingscenter for børn med autisme i Corpus Christi i Texas nærmer sig realisering. En gruppe af forældre har igennem nogen tid arbejdet for at oprette et sådant center.

Marsha og Tommy Coulter og Gloria Branstom har sammen med andre forældre til børn med autisme længe følt behovet. Familiens Coulters datter, Hannah på 4, blev diagnosticeret med autisme, da hun var 2 år gammel.

I de seneste otte måneder har Hannah Coulter vist gode fremskridt i den intensive hjemmebehandling, som er baseret på anvendt adfærdsanalyse og anvendt verbal adfærd.

»Tidligere forstod hun ikke verbale instruktioner«, fortæller Marsha Coulter. »Nu kan hun selv lægge sit beskidte tøj i tøjkurven og kan selv sætte sig ind i bilen.«

Selv om Hannah Coulter går på Austin Elementary School, er hendes forældre overbevist om, at det er den strukturerede, individualiserede hjemmebehandling, der har æren for hendes fremskridt. De mener også, at behandlingen vil være mere effektiv, hvis den bliver fuldtids. »Hun går I en klasse for børn med forskellige handicaps. Undervisningen er ikke tilpasset til børn med autisme«, siger Marsha Coulter.

Det var en ABA-workshop i august måned, der fik sat skub i planerne om et behandlingscenter til børn med autisme. Workshoppen blev afholdt af Jesse Franco, der superviserer Hannahs behandling og som er leder af Horizon Program i Austin. Efter workshoppen begyndte familien Coulter og andre deltagere at sende breve til forældre til børn med autisme i Corpus Christi for at høre, om de var interesserede i at oprette et lokalt behandlingscenter, som skal være opbygges på samme måde som Horizon Program.

»Der var en overvældende interesse«, fortæller Marsha Coulter. »Vi indså, at der var et stort behov, og at masser af forældre vil hjælpe med at realisere planerne«.

Forældrene oprettede Real Life Academy, som er en ikke-kommerciel fond, som der har til formål at skaffe penge til behandlingscenteret. En af forældrene satte gang i pengeindsamlingen ved at forære en ejendom i Chaparral Street til Real Life Academy. Ejendommen skal rumme behandlingscenteret, og er blevet istandsat med frivillig arbejdskraft. Bygningen er bygget i 1920erne og trænger til megen vedligeholdelse.

Det var oprindelig planen, at behandlingscenteret skulle være startet i januar måned 2005, men det har man måttet opgive på grund af de omfattende istandsættelser. I stedet overvejer man nu at starte i en lokal kirke, som har tilbudt gratis, midlertidige lokaler på lånebasis.

»Vi ved, at vi må starte i det små«, siger Marcha Coulter. »Vi har allerede fire elever, men mange flere forældre har vist interesse, så vi kan udvide hurtigt«.

Coulter siger, at forældregruppen har fundet en kvalificeret ABA-terapeut, som er villig til at flytte fra Austin for at lede undervisningen i Corpus Christi. Lederen af Horizon Program i Austin har desuden tilbudt at efteruddanne pædagoger til behandlingscenteret.

Kilde: Corpus Christi Caller-Times (Texas), 20. december 2004

Horizon Program i Austin har webadressen http://www.capitolschool.com/programs/hor/hor.htm
Real Life Academy har endnu ikke eget website, men er beskrevet på adressen http://community.caller.com/577/

Tidligere artikler om ABA-behandling i Texas:
Forældre taber sag om ABA-behandling

Joi Bay /29.12.2004