USA

Forældreberetning om ABA-behandling udgives som bog

Christina Adams er journalistisk medarbejder på National Public Radio – en landsdækkende kæde af ikke-kommercielle radiostationer i USA. Men hun er også mor til Jonah Adams, som har autisme, og hun har i de senere år været fuldtids ”autismemor”. Nu har hun skrevet en bog om sin søns ABA-behandling og de gode resultater af denne behandling.

Som en række andre børn med autisme led Jonah af en regressiv autisme, hvor han i en alder af næsten tre år begyndte at miste de færdigheder, som han allerede havde lært. Han trak sig tilbage og holdt op med at bruge sit talesprog. I bogen fortæller moderen, hvordan familien satte alt ind på at finde frem til en effektiv behandling, og hvordan drengen i løbet af halvandet års intensiv indsats har genvundet sine udviklingsmål og i dag ikke er til at skelne fra sine jævnaldrende.

Men forinden denne positive afslutning på bogen indeholder den kapitler om usikkerheden inden diagnosen blev stillet, om de familiære belastninger, som en autismediagnose udløser, og om moderens skyldfølelse i forbindelse med drengens handicap. Bogen fortæller også om familiens kamp for at få finansieret hans ekstremt dyre ABA-behandling, som stod på i 40 timer om ugen. Faderen, der er jurist, håndterede myndighederne, mens moderen opgav sit arbejde og blev fuldtids terapeut og koordinator for det team af folk, der arbejde med Jonah.

Christina Adams bliver interviewet om sin bog i programmet Writers On Writing, der udsendes på radiostationen KUCI torsdag den 9. juni kl. 8 p.m. eastern time (dvs. kl. 02:00 den 10. juni dansk tid). Programmet kan aflyttes på internetradio: www.kuci.org

Christina Adams: A Real Boy - A True Story of Autism, Early Intervention, and Recovery
ISBN 0425202437, Penguin Paperbacks, 2005.
Bogen kan bl.a. købes på www.amazon.co.uk, hvor prisen er UK£ 15,50 inkl. moms og forsendelse.

Kilde: http://www.christinaadamswriter.com/books.html

Joi Bay / 6.6.2005