NEW YORK, USA

Indsamling til fordel for ABA-center

Forældre til born med autisme og andre frivillige har startet en indsamling til fordel for Crossroads Center for Children i byen Glenville i staten New York. Lørdag formiddag indsamler de penge ved bl.a. at sælge sælger køleskabs- og bilmagneter og børneproducerede armlænker fra en bod. Samtidig spiller Jimmy Jamm Band. Det sker hver lørdag ved promenaden i det rekreative område Corning Preserve, som ligger ved bredderne af Hudsonfloden i Albany. Corning Preserve er opkaldt efter Erastus Corning, som var borgmester i Albany i 41 år.

Crossroads Center for Children i Glenville blev stiftet i 1998 af adfærdsanalytikern Helen Bloomer. Siden har centeret udvidet med en afdeling i Sudbury i staten Massachusetts. Centeret anvender ABA som pædagogisk metode, og lærer børn med autisme nye færdigheder i 1:1-undervisningssituationer. Det er hårdt arbejde for børnene, fortæller Helen Bloomer: »De arbejder hårdere end de fleste voksne gør på deres arbejde, men det er nødvendigt hvis børn med autisme skal kunne lære de samme som typiske børn. Uden en sådan intensiv undervisning forsvinder børn med autisme let ind i deres egen verden«.

Ud over store vanskeligheder med at kommunikere kan børn med autisme også have svært ved at vise følelser og gengælde følelser. Det gør et barn med autisme til en besværlig partner i et forældre-barn forhold, fortæller Bloomer.

Rachel Truckenmiller siger, at der dog er tidspunkter hvor hendes 4- åriges søns følelser tydeligt skinner igennem hans handicap. »Vi tager gladelig imod, hvad han har at give os«, siger hun. »Det er vigtigt ikke at forvente mindre af et barn med autisme end man ville gøre fra et almindelige barn«, siger hun.

Bloomer fortæller at en autismediagnoser ryster forældrenes drøm om deres barn, men de fleste børn med autisme kan faktisk gøre de samme ting, som typiske børn kan.

Kilde: The Times Union ( Albany, New York), 24. juli 2005

Crossroads Center har webadressen http://www.crossroadscenters.org/ og har tidligere været omtalt på ABAforum.dk i artiklen ABA-center ekspanderer.

Tidligere artikler om ABA-behandling i New York
Problemer når ABA-børn skal integreres
ABA til småbørn med autisme
Et virvar af behandlingstilbud
To skoledistrikter i New York indfører anvendt adfærdsanalyse
Gammel specialskole indfører adfærdsanalytisk behandling
ABA-skole søger praktikpladser
Pengegave til ABA-skole
Forældre fik tilbudt ABA-behandling, men krævede døgninstitution
ABA-skole holder indvielsesfest
½ mio. dollar til ABA-program
Forældre indretter ny ABA-skole

Joi Bay / 05.08.2005