TEXAS, USA

Psykologistudium anerkendes af Behavior Analyst Certification Board

University of Houston i Texas har fået godkendt deres studiespecialisering i anvendt adfærdsanalyse (ABA) af Behavior Analyst Certification Board. Studiet, der er en del af masteruddannelsen i psykologi, giver mulighed for at de studerende kan indstille sig til den eksamen, der giver certificering som Behavior Certified Behavior Analyst (BCBA). Dermed er der fire godkendte ABA-studier på forskellige universiteter i staten Texas. Ud over University of Houston drejer det sig om University of Texas at Arlington, University of Texas at Austin samt University of North Texas.

En certificering som Behavior Certified Behavior Analyst (BCBA) forudsætter en mastergrad, der indeholder eller suppleres med mindst 225 timers universitetskursus i adfærdsanalyse – herunder etik, principper, funktionel analyse, eksperimentelt design, måling af adfærd samt adfærdsændringer – samt mindst 3250 timers superviseret praktik – heraf mindst 300 timers egen supervision af andre.

ABA-kurset på University of Houston fokuserer på adfærdsanalytiske interventioner i forhold til børn med autisme og andre udviklingshandicaps.

Formålet med studiespecialiseringen er at give psykologistuderende en dybtgående indføring i anvendt adfærdsanalyse i kraft af en kombination af kurser, klinisk praksis samt deres egen forskning. De studerende vil opnå en kompetence i basale principper for læring og vil blive i stand til at applicere disse principper i forhold til personer med udviklingsmæssige handicaps. Klinisk praksis og forskning vil omfatte adfærdsanalyse i hjem, i skoler og i kliniske sammenhænge. Ud over at kunne indstille sig til certificering som Behavior Certified Behavior Analyst giver studiespecialiseringen også mulighed for at videreuddanne sig til en doktorgrad i enten psykologi eller adfærdsanalyse.

Yderligere oplysninger fra associate professor i psykologi, Dorothea Lerman (lerman@cl.uh.edu).

Kilde: The Houston Chronicle, 25. august 2005

Man kan læse om studiespecialilseringen i Applied Behavior Analysis ved University of Houstonuniversitetets website
Man kan læse om certificering som Behavior Certified Behavior Analyst (BCBA) på websitet for Behavior Analyst Certification Board

Tidligere artikler om ABA-behandling i Texas:
Behandlingscenter i Corpus Christi
Forældre taber sag om ABA-behandling

Joi Bay /4.9.2005