FRANKRIG

Fransk masteruddannelse i adfærdsanalyse

Som det første franske universitet tilbyder Université Charles-de-Gaulle i Lille en masteruddannelse i anvendt adfærdsanalyse, som på fransk kaldes analyse appliquée du comportement. Uddannelsen er tilrettelagt som en efteruddannelse for allerede uddannede psykologer eller som en specialisering for psykologistuderende, der allerede har bestået de grundlæggende dele af deres uddannelse. Uddannelsen kombinerer anvendt adfærdsanalyse med grundlæggende viden om børns og unges psykologi. Masteruddannelsen kaldes Psychologie de l'enfance et de l'adolescence et analyse appliquée du comportement

Formålet med den nye masteruddannelse er at efteruddanne psykologer til at arbejde med anvendt adfærdsanalyse i en række forskellige miljøer – hospitaler, skoler, førskoler og specialpædagogiske miljøer. Efter uddannelsen skal psykologer være i stand til at analysere og forestå uddannelse, træning og intervention i forhold til børn og at forstå specifikke problemstillinger i barndommen set ud fra en psykologisk, psykiatrisk, neurologisk og sociologisk synsvinkel baseret på teorier om anvendt adfærdsanalyse.

Målene med masteruddannelsen er

Uddannelsen tager to semestre og omfatter 14 kurser, herunder:

Adgangskravene er enten en igangværende eller en afsluttet psykologuddannelse. Tidligere erfaringer med børne- og ungdomspsykologi eller med anvendt og eksperimentel adfærdsanalyse er en fordel, men ikke et adgangskrav.

Der er ansøgningsfrist den 30.6.2006. Yderligere oplysninger fra Dr. Vinca Rivière

Man kan læse om masteruddannelsen på universitetets website.

Université Charles-de-Gaulle - Lille 3
rue du Barreau
BP 60149
59653 Villeneuve d'Ascq Cedex

Joi Bay / 18.04.2006