CALIFORNIEN, USA

Medarbejdere overtager supervisionscenter

De 200 ansatte i supervisionscenteret Applied Behavior Consultants (ABC) har overtaget aktiemajoriteten i firmaet. ABC er en af de førende amerikanske leverandører af adfærdsanalytisk supervision til behandling af børn med autisme og andre udviklingshandicaps.

Applied Behavior Consultants blev i 1987 stiftet af universitetsprofessor Joseph E. Morrow og Brenda J. Terzich. I starten koncentrerede centeret sig om supervision af hjemmebaserede interventioner i det nordlige og centrale Californien. Siden har centeret superviseret mere end 3000 børns behandlinger. I 1994 åbnede Applied Behavior Consultants deres første ABA-skole, og siden er der sket en kraftig udvidelse af centerets opgaver. I dag leverer centeret supervision til 8 regionale handicapcentre i Californien, til mere end 50 skoledistrikter og 30 lokale behandlingscentre. For øjeblikket superviseres ca. 110 børn i de to egne ABA-skoler og 80 småbørn, der modtager hjemmebaserede behandlinger.

I 2003 begyndte Applied Behavior Consultants at tilbyde en efteruddannelse for fagfolk i anvendt adfærdsanalyse. Det er en intern, 6-ugers intensiv efteruddannelse, som giver ret til at kalde sig Certified Behavior Technician. I dag har ABC mere end 200 ansatte, som arbejder i hele Californien samt i Wuhan i Kina. Hovedkontoret er i Sacramento – der er distriktskontorer i Los Angeles, Valencia og Modesto.

Dr. Joseph E. Morrow udtaler i anledningen af salget til medarbejderne: »Vi er begejstrede for handelen. Med medarbejderovertagelsen bliver der tilført ny kapital til centeret, og derfor bliver vi nu i stand til at ekspandere vores tilbud til børn med autisme i andre lande – herunder lande i den persiske golf, Rusland, Kina og Filippinerne.« Medarbejderovertagelsen indebærer også, at der er vedtaget en plan for tilbagetrækning for de oprindelige ejere og pensionsordninger for medarbejderne.

Kilde: Pressemeddelelse fra Applied Behavior Consultants, 28.8.2006

Applied Behavior Consultants har webadressen http://www.abcreal.com

Tidligere artikler om ABA i Californien:
Kritik af benchmarking af børns udvikling
Offentlig investering for livet
Utilfredse forældre danner ny afdeling af FEAT
Ny forskning i tidlige og intensive interventioner
ABA-skole ekspanderer
Enkeltintegration betyder alt
Tidlig og intensiv intervention truer budgetter og giver konflikter
Dimissionsfest på ABA-skole
10-årig dreng får bevilget privat ABA-skolegang
BBC laver program om ABA-behandling
Alle børn med autisme skal tilbydes ABA-behandling

Joi Bay / 31.08.2006