ENGLAND

Planer om ABA-skole

Wishing Well House er navnet på en fremtidig ABA-skole i Blackpool i den vestlige del af Midtengland. Indtil videre eksisterer skolen kun på tegnebrættet hos en række entusiastiske forældre, som er utilfredse med de eksisterende tilbud til skolebørn med autisme.

Blandt initiativtagerne er Regina Coulon, som er mor til den 10-årige Lucien. Lucien har indtil nu været i hjemmebaseret ABA-behandling sideløbende med hans skolegang i en almindelig skoleklasse. Lucien blev diagnosticeret som 3-årig og har i hovedparten af tiden gået i almindelig skoleklasse med en støttepædagog. Men det er først efter han er startet i ABA-behandling, at han har rykket sig. Forældrene stod over for valget mellem at lade ham fortsætte som enkeltintegreret eller flytte han til en specialskole, hvor han vil være et af flere børn med forskelligartede behov i samme klasseværelse. I stedet satser de på at oprette ABA-skolen Wishing Weel House.

Regina Coulon siger: »Den form for skolegang, vi ønsker til Lucien, findes ikke i Blackpool, og bevillingerne er heller ikke til stede. Vi har været meget heldige at få økonomisk støtte til Luciens private ABA-program, men den økonomiske støtte er slut. Vi kan forstå, at der mangler midler til børn med handicap generelt, men børn med autisme får i dag slet ikke et tilbud, som modsvarer deres behov for undervisning. Der er for mange børn i hver specialklasse, så derfor har vi besluttet at oprette vores egen ABA-skole.«

Selv om der er andre forældre, som foretrækker at få deres barn med autisme enkeltintegreret sammen med almindelige børn for at de kan udvikle deres sociale færdigheder, så tror Regina Coulon at 1:1-undervisning vil være en fordel senere i livet.

Det næste år skal bruges til at rejse de nødvendige midler til at starte ABA-skolen. Initiativgruppen satser på donationer samt lotterier. En anden af initiativtagerne er Pierre, som er leder af Blackpools Paris Casino. Han siger: »Denne undervisningsmetode er dyr i starten, men vi regner med, at hvis børnene starter tidligt, så vil de forhåbentlig kunne leve et selvstændigt liv som voksne. Hvis det lykkes, så kan en dyr undervisning godt betale sig på længere sigt. Vi har fortalt uddannelsesforvaltningen om vores planer, og de er interesserede i at følge skolens start. Vi håber, at vi senere vil kunne blive finansieret af den lokale myndighed med ansvar for specialundervisning - Local Education Authority (LEA).«

Andre initiativtagere er familien Blore, som vil donere halvdelen af overskuddet fra deres internetbaserede booking-system, og de håber at andre forretningsfolk vil følge trop.

Ifølge regeringens børneombudsmand, Al Aynsley-Green, lider autismeområdet under en udpræget mangel på bevillinger. Der er 90.000 skolebørn med autisme i UK, men kun 8.000 specialskolepladser.

Kilde: Blackpool Gazette, 25. September 2006

Wishing Weel House har webadresse http://www.wishingwellhouse.co.uk/index.html

Tidligere artikler om ABA-behandling i England
Roman om ægteskabelig krise i familie med autisme
Baron-Cohen fremhæver anvendt adfærdsanalyse som behandlingsmetode
Sejr for ret til ABA-skoletilbud
About a Boy
Specialet, der gik verden rundt
Skolekonflikt stadig uløst
TreeHouse School flytter
Samarbejde mellem forretningsfolk og ABA-skole
Trusler om retssager imod stiftere af ABA-skole
Ny fond til forskning i behandling af autisme
Ny teknologi i dataregistrering af ABA-træning
Advokater fører ankesager
»Modstanden har gjort os stærke«
Gave på 22 mio. til ABA-skole
Fire godkendte ABA-uddannelser på De Britiske Øer
Step by Step er klar til at åbne
Pensionistægtepar samler ind til 2-årigs behandling
Myndighed ombestemmer sig om ABA-behandling
Familie flytter forgæves for at få ABA-behandling
Portræt af en engelsk ABA-pioner
Forældre opfører ABA-skole
Behandlingstilbud var ulovligt
Endnu en støttefest for ABA-behandling
Pressionsgruppe for tidlig og intensiv behandling
Privat fund-raising til ABA-behandling
Ret til intensiv behandling afgøres i stigende grad i retssystemet

Redaktionen / 30.09.2006