NEW JERSEY, USA

Lovforslag om offentlig ABA-behandling

Demokraten Patrick J. Diegnan Jr, som sidder i den lovgivende forsamling i delstaten New Jersey, har fremsat et lovforslag om et stort pilotprojekt med adfærdsanalytisk behandling til børn med autisme. Lovforslaget bliver nu udvalgsbehandlet i parlamentets Human Services Committee.

Bag lovforslaget står i alt 9 parlamentarikere – alle fra det demokratiske parti. Loven burde have gode muligheder for at blive vedtaget, eftersom demokraterne har flertallet i den lovgivende forsamling og også statens guvernør er demokrat.

Lovforslaget indebærer, at der skal oprettes et treårigt ABA-program inden for rammerne af delstatens Division of Developmental Disabilities (DDD) i Department of Human Services (DHS). Formålet med det treårige pilotprogram er at tilbyde anvendt adfærdsanalyse til børn med autisme i udvalgte dele af staten og dermed forbedre disse børns færdigheder. Lovforslaget forudsætter, at Department of Human Services indgår kontrakt med leverandører af anvendt adfærdsanalyse i statens 4 regioner. Det skal samtidig sikres, at man samarbejder med leverandører, som har ekspertise i denne form for behandling og som har de nødvendige certificeringer og kvalifikationer. Lovforslaget afsætter US$ 10 mio. til formålet (58 mio. DKK).

I følge lovforslaget skal der rapporteres tilbage om resultaterne af pilotprojektet senest om tre år. I denne evaluering skal der ske en undersøgelse af effekterne af anvendt adfærdsanalyse og fremsættes eventuelle forslag til, hvordan tilbuddet kan udvides til hele staten.

Kilde: US Fed News, 1. september 2006
Lovforslaget (No. 3283, 2006/07) kan læses på websitet for New Jersey Legislature


Tidligere artikler om ABA-behandling i New Jersey:
Hverdagsfærdigheder – trin-for-trin
ABA-skole deltager i maratonløb for autismebehandling
Forældre starter ny ABA-skole
På vej til at blive normal
ABA-behandling i almindelig grundskole
ABA-undervisningstilbud udvides
Forslag om at lade forsikringer betale for ABA-behandling
Forældre vil starte ABA-skole

Joi Bay / 06.09.2006