AUSTRALIEN

Første ABA-center i Queensland

Syd for Brisbane i delstaten Queensland ligger Arundel, og her kommer delstatens første ABA-center til at ligge. Navnet bliver Little Souls Taking Big Steps og blandt initiativtagerne er Robyn Hawkins, som er mor til en dreng med autisme.

Centeret vil tilbyde tidlig intervention baseret på anvendt adfærdsanalyse (ABA). Denne behandling er den eneste videnskabeligt dokumenterede metode til børn med autisme, og det er den foretrukne behandlingsmetode i USA. Mrs. Hawking fortæller, at når centeret er fuldt udbygget, vil der være plads til i alt 28 børn – halvdelen med autisme og resten almindelige børn uden handicaps.

»Vi var oprindelig lidt skeptiske over for om denne form for integration af børn med og uden autisme vil komme til at fungere, men opfatter efterhånden konceptet som en særlig kvalitet ved centeret, der vil give børnene med autisme glimrende muligheder for at opøve deres sociale færdigheder. Centeret vil blive betydelig mere struktureret end et almindeligt dagtilbud, og det vil også være til de almindelige børns fordel. Det vil også lære dem, at børn kan være anderledes,« siger hun.

Prisen for en plads forventes at blive AU$ 30.000 om året (134.000 DKK). Centeret vil blive organiseret som et dagtilbud, hvilket giver forældrene et statsligt tilskud, som dog langt fra kan dække de faktiske omkostninger. Indtil videre har det planlagte center kun modtaget en begrænset økonomisk støtte fra delstatens tips- og lottomidler. Opførelsen af centerets bygninger er indtil videre betalt af et banklån, som Robyn Hawkins’ far hæfter for. Men initiativgruppen henvender sig nu til lokalsamfundet for at indsamle økonomisk støtte til projektet. Det er planen at donatorer skal sponsorere enkelte børns behandling, og disse vil løbende modtage skriftlige beretninger om netop deres barns udvikling i ABA-behandlingen.

Kilde: Gold Coast Sun (Australia), 18. oktober 2006

Little Souls Taking Big Steps har web-adressen www.littlesouls.com.au

TIdligere artikler om ABA-behandling i Australien:
ABA-forening arrangerer konference i Brisbane
Ny skole samler penge ind
Forældreinitiativ til oprettelse af ABA-skole
ABA-skole på tegnebrættet
Hvem skal betale for intensiv adfærdsanalytisk behandling?
Dom for drab udløser debat om tidlig intervention
Learning to Learn – ABA-forening i New South Wales
Børn med autisme fortjener evidensbaseret intervention
Drab udløser heftig debat om autistiske familiers forhold
Utilstrækkelig støtte til tidlig indsats
ABA på World Autism Congress
Utilfredshed med nyt behandlingstilbud
ABAKidz – en succeshistorie fra Tasmanien

Joi Bay / 17.11.2006