TEXAS, USA

ABA-forening åbner ressourcecenter

Families for Effective Autism Treatment North Texas , som er en ABA-forening, åbner nu et ressourcecenter og bibliotek i North Richland Hills, som ligger i udkanten af Dallas. Families for Effective Autism Treatment North Texas er en del af det nordamerikanske FEAT-netværk. Der findes 25 FEAT-foreninger i 14 amerikanske stater og tre canadiske provinser.

Det nye bibliotek og ressourcecenter er placeret i en 370 m2 stor bygning, som er fyldt med bøger, videoer og træningsmaterialer. Centeret vil også blive brugt til workshops, seminarer og kurser. Indtil videre vil centeret være åbent i 20 timer om ugen fordelt på mandage, onsdage og lørdage.

FEAT er ikke en traditionel støttegruppe for forældre til børn med autisme – FEAT formidler information om behandling af autisme, fortæller forkvinden Laurie Snyder, som er mor til en dreng med autisme.

FEAT i North Texas har ca. 2.500 medlemmer. Indtil nu har deres møder, workshops og seminarer været afholdt flere forskellige steder – bl.a. i en lokal kirke og på et hospital i Dallas. Emnerne for disse workshops er bl.a. anvendt adfærdsanalyse (ABA), diæt-behandling og brug af alternative kommunikationsmidler til børn uden talesprog.

Trefjerdedele af deltagerne i arrangementer er fagfolk, fortæller Snyder, men hovedformålet med FEAT er stadig at sætte forældre til børn med autisme i stand til at håndtere deres barns handicap. Som Laurie Snyder formulerer det: »Vi fungerer som læger, som ernæringseksperter og som advokater. Her er ikke plads til selvmedlidenhed. Hvor der er vilje, er der en vej.«

Kilde: Fort Worth Star-Telegram (Texas), 7. december 2006

Families for Effective Autism Treatment North Texas har web-adressen http://www.featnt.org/

Tidligere artikler om ABA-behandling i Texas:
Forslag om fritvalgsordning for børn med autisme
Psykologistudium anerkendes af Behavior Analyst Certification Board
Behandlingscenter i Corpus Christi
Forældre taber sag om ABA-behandling

Joi Bay /23.12.2006