MAINE, USA

Ny universitetsuddannelse

College of Education and Human Development ved University of Southern Maine starter efteruddannelse i anvendt adfærdsanalyse. Uddannelsen begynder sommeren 2007 og oprettes som en følge af en høj efterspørgsel på fagfolk, der er specialiserede i ABA-tilbud til personer med handicaps. ABA er en metode til behandling og undervisning af personer med udviklingshandicaps – herunder autisme.

ABA-efteruddannelsen ved University of Southern Main er den første af sin art i staten Maine og i den nordlige del af de amerikanske stater, der samlet kaldes for New England. ABA-efteruddannelsen, som består af i alt seks kurser, er blevet godkendt af Behavior Analyst Certification Board . Det betyder, at kandidater fra efteruddannelsen kan indstille sig til certificering som Board Certified Behavior Analyst.

I alt er der nu 109 universitetsuddannelser i anvendt adfærdsanalyse, som er godkendt af Behavior Analyst Certification Board. Det vil sige, at uddannelsernes indhold og omfang er blevet forhåndsvurderet i forhold til standarder for certificering som adfærdsanalytiker. Behavior Analyst Certification Board certificerer adfærdsanalytikere på to forskellige niveauer: BCABA (Board Certified Associate Behavior Analyst) og BCBA (Board Certified Behavior Analyst). BCABA er for fagfolk med mindst en bacheloruddannelse, mens BCBA er for akademikere. For at opnår certificering kræves både en teoretisk uddannelse fra et af de godkendte universiteter samt superviseret praksis.

Blandt de 109 godkendte universitetsuddannelser er der 10 på de britiske øer, 2 i Skandinavien, 2 i Central-og Sydeuropa, 2 i Mellemøsten, 2 i Østasien samt 2 i Oceanien. Resten – 89 – er i USA og Canada.

Kilde: US States News, 2. februar 2007

College of Education and Human Development har web-adressenhttp://www.usm.maine.edu/cehd/

Redaktionen /19.02.2007