ENGLAND

Planer om adfærdsanalytisk læreruddannelse

 ABA-skolen TreeHouse i London har planer om en kraftig udvidelse og om oprettelse af en specialiseret adfærdsanalytisk læreruddannelse. Det fortæller direktøren for den fond, der ejer skolen.

Susan Beck er leder af fonden TreeHouse. Ud over ABA-skolen med samme navn driver fonden også et adfærdsanalytisk ressourcecenter, som formidler viden om best practice inden for behandling og undervisning af børn med autisme. Fonden planlægger nu både en udvidelse af skolen og oprettelse af en adfærdsanalytisk læreruddannelse.

Susan Beck fortæller om fondens historie: »Da fonden blev stiftet i 1997 af fire forældre til nydiagnosticerede børn, var der en stor mangel på tilbud til børn med autisme. Det er der stadig. Vi skønner, at kun ca. 7.500 børn ud af 100.000 med autisme i UK får en autismespecialiseret undervisning, og kun en femtedel af de lærere, der underviser børn med autisme, har en relevant efteruddannelse. Børnene får ikke den undervisning, de har krav på, og lærerne får ikke den støtte, de har brug for.«

TreeHouse er baseret på metoden anvendt adfærdsanalyse. »Når man kommer på skolen minder den på mange måder om andre specialskoler. Vi underviser efter det nationale curriculum, men vi underviser på en anden måde. ABA nedbryder opgaver i mindre, overkommelige trin. Og der bruges forstærkning for at fremme bestemte former for adfærd. Vi analyserer, hvad der virker motiverende for hver enkelt barn, og anvender dette til at engagere dem i undervisningen. Og alle får en-til-en undervisning.«

TreeHouse School har 53 elever i alderen mellem fire og fjorten år. Der er også 53 lærere. Men der er planer om at forøge antallet af elever og lærere til 80 og samtidig kunne beholde nogle af eleverne indtil de bliver 19. Sideløbende med udbygningen af TreeHouse-skolen har man hjulpet til med oprettelsen af 11 andre ABA-skoler. Alle ABA-skoler i UK finansieres af de lokale skolemyndigheder, men bevillingerne er for små.

I år vil TreeHouse etablere et National Centre for Autism Education . Det vil give mulighed for på sigt at forøge antallet af elever yderligere og vil samtidig kunne fungere som et teacher training college – altså et uddannelsessted for ABA-lærere.

TreeHouse har disse ekspansionsmuligheder, fordi man er dygtige til at skaffe fondsmidler. TreeHouse har indtil videre indsamlet 7 mio. UK£ af de i alt 11,5 mio. UK£ som er målet i 2008. Blandt bidragyderne finder man en forældre på skolen, forfatteren Nick Hornby, som har doneret filmrettighederne til sin bog How To Be Good. En anden stor bidragyder er PearsFoundation.

Kilde: Financial Times, 17. februar 2007

TreeHouse fonden har web-adressen www.treehouse.org.uk

Tidligere artikler om ABA-behandling i England
ABA-træner samler penge ind
Hjemmegående far og ABA-træner
Step by Step planlægger udvidelse
Planer om ABA-skole

Roman om ægteskabelig krise i familie med autisme
Baron-Cohen fremhæver anvendt adfærdsanalyse som behandlingsmetode
Sejr for ret til ABA-skoletilbud
About a Boy
Specialet, der gik verden rundt
Skolekonflikt stadig uløst
TreeHouse School flytter
Samarbejde mellem forretningsfolk og ABA-skole
Trusler om retssager imod stiftere af ABA-skole
Ny fond til forskning i behandling af autisme
Ny teknologi i dataregistrering af ABA-træning
Advokater fører ankesager
»Modstanden har gjort os stærke«
Gave på 22 mio. til ABA-skole
Fire godkendte ABA-uddannelser på De Britiske Øer
Step by Step er klar til at åbne
Pensionistægtepar samler ind til 2-årigs behandling
Myndighed ombestemmer sig om ABA-behandling
Familie flytter forgæves for at få ABA-behandling
Portræt af en engelsk ABA-pioner
Forældre opfører ABA-skole
Behandlingstilbud var ulovligt
Endnu en støttefest for ABA-behandling
Pressionsgruppe for tidlig og intensiv behandling
Privat fund-raising til ABA-behandling
Ret til intensiv behandling afgøres i stigende grad i retssystemet

Redaktionen / 07.03.2007