CANADA

Filmskuespiller medvirker i ABA-kampagne

Den kendte canadiske skuespiller Eugene Levy deltager i en kampagne for ABA-behandling til børn med autisme. Sammen med senator Jim Munson fra Ontario og medlemmer af Families for Early Autism Treatment of Ontario (FEAT) opfordrer han nu til, at autismebehandling bliver en del af sygesikringen i Canada. Levy er i familie med en dreng med autisme.

På en pressekonference foreslog Levy at den føderale regering tager initiativ til ændring af Canada Health Act, således at pædagogisk intervention baseret på videnskabeligt dokumenterede metoder dækkes af sygesikringen.

»I et samfund, hvor gratis sygdomsbehandling er en integreret del af borgernes rettigheder, er der noget helt galt ved den måde børn med autisme behandles på,« siger Levy.

Mens der i USA alene i 2007 er afsat mere end US$ 120 mio. til forskning i autisme og behandling (665 mio. DKK), så må canadiske familier til børn med autisme gå fra hus og hjem for selv at kunne betale for behandlingen af deres børn.

På pressekonferencen blev der foreslået en national autismestrategi:

Selv om ABA-behandlinger er dyre, så vil ABA-tilbud til alle børn med autisme resultere langsigtede besparelser. Hvis børn med autisme ikke får ABA-behandling, så skal de senere have aflastningsordninger, botilbud og døgninstitutioner, fortalte senator Munson, som refererede en undersøgelse fra Harvard University, som siger at udgifterne til autisme i Canada er CA$ 3,5 milliarder (18,3 mia. DKK)

I november 2006 besluttede den føderale regering at oprette et professorat i autismebehandling, at starte en overvågning af udviklingen inden for autismeområdet samt at oprette et nyt website om autisme, men disse initiativer kritiseres for at være alt for begrænsede og uambitiøse.

Kilde: CBC News, 13. juni 2007

Eugene Levy har medvirket i mere end 80 spille- og tv-film. Han er desuden kendt som manuskriptforfatter, producer og instruktør.

Redaktionen 20.06.2007