CALIFORNIEN, USA

Anerkendelse til leder af ABA-center

Dr. Doreen Granpeesheh, som er stifter af ABA-centeret Center for Autism and Related Disorders (CARD), bliver tildelt en præstigefyldt pris, som uddeles af den amerikanske autismeforening, Autism Society of America: Wendy F. Miller National Recognition Award for Professional of the Year. Det sker på den amerikanske autismeforenings 38. konference I Phoenix, Arizona den 11-14. juli. Prisen tildeles som anerkendelse for en ekstraordinær autismespecifik indsats ydet af en psykolog, psykiater eller af andre fagfolk.

»Jeg er beæret over, at CARD anerkendes for arbejdet i forhold til børn med autisme og for at maksimere disse børns læringsmuligheder,« siger Dr. Granpeesheh . »Det er særlig tilfredsstillende, at prisen overrækkes i Phoenix, hvor vi kun har sværet repræsenteret i kort tid. Man skal dog huske, at arbejdet i CARD er et team-arbejde, så anerkendelsen skal rettes til alle vores medarbejdere, som er højtkvalificerede og engagerede terapeuter og forskere.«

CARD blev stiftet af Dr. Granpeesheh i 1990 og har i dag sit hovedkvarter i Tarzana, som er en forstad til Los Angeles. CARD praktiserer anvendt adfærdsanalyse til børn og unge med autisme. Anvendt adfærdsanalyse er en systematisk og intensiv form for intervention, som baserer sig på systematisk observation, dataregistrering og læring af adfærd med det formål at udvikle autistiske børns sociale, motoriske og sproglige færdigheder. Det er også den eneste tilgang til autismebehandling, som er videnskabeligt dokumenteret.

CARD har nu 18 forskellige afdelinger; heraf ni I Californien og resten I Virginia, New York, Texas, England, Australien, New Zealand samt Arizona.

Samtidig med at Dr. Granpeesheh modtager Autism Society of Americas pris, så holder hun en forelæsning for konferencen, der i øvrigt samler en række andre fremtrædende autismeeksperter.

Kilde: PR Newswire US, 7. juni 2007

CARD har webadressen www.centerforautism.com

Tidligere artikler om ABA i Californien:
Udgifter til ABA refunderes
Medarbejdere overtager supervisionscenter
Kritik af benchmarking af børns udvikling
Offentlig investering for livet
Utilfredse forældre danner ny afdeling af FEAT
Ny forskning i tidlige og intensive interventioner
ABA-skole ekspanderer
Enkeltintegration betyder alt
Tidlig og intensiv intervention truer budgetter og giver konflikter
Dimissionsfest på ABA-skole
10-årig dreng får bevilget privat ABA-skolegang
BBC laver program om ABA-behandling
Alle børn med autisme skal tilbydes ABA-behandling

Redaktionen / 16.06.2007