AUSTRALIEN

Mangel på behandling er ikke diskrimination

For syv år siden – i 2000 – klagede Bob Buckley til klageinstansen for overtrædelse af diskriminationslovgivningen - Discrimination Tribunal – i Australian Capital Territory. Buckley klagede over, at det offentlige ikke yder tidlig og intensiv adfærdsanalytisk behandling til børn med autisme. Han hævdede, at manglen på behandling er en diskrimination af børn med handicappet autisme. Efter mere end syv års behandlingstid er tribunalet nu nået frem til, at der ikke er tale om diskrimination.

Bob Buckley, som er formand for autismeforeningen Autism, Aspergers Advocacy Australia siger, at årsagen til det negative udfald af klagesagen er en bestemmelse i Discrimination Act , som eksplicit friholder regeringen i Australian Capital Territory i diskriminationssager. Han har nu henvendt sig til flere parlamentsmedlemmer og til premierministeren i området for at få lukket dette hul i anti-diskriminationslovgivningen.

Autism, Aspergers Advocacy Australia arbejder for, at der i Australian Capital Territory etableres et tilbud om egentlig behandling for autisme. Bob Buckley siger: »Når det gælder børn med autisme forventer man, at almindelige lærere skal sørge for behandling i klasseværelset. Der er ingen andre lidelser, hvor lærere skal levere behandlingen. Autisme skal behandles af eksperter lige som behandling for cancer hos børn.

Det næste skridt bliver nu at bringe spørgsmålet op i Human Rights and Equal Opportunities Commission, som er den overordnede, føderale instans i spørgsmål om diskrimination af minoriteter i hele Australien.

Australian Capital Territory er et selvstændigt delområde af Australien, der omfatter hovedstaden Canberra. Autism, Aspergers Advocacy Australia skønner, at der er ca. 320 børn med autisme i området, der kun har en befolkning på 336.000.

Kilde: Canberra Times ( Australia), 8. juli 2007

TIdligere artikler om ABA-behandling i Australien:
Reklamefilm for ABA-behandling
Forældre vil dele udgifter til supervisor
Første ABA-center i Queensland
ABA-forening arrangerer konference i Brisbane
Ny skole samler penge ind
Forældreinitiativ til oprettelse af ABA-skole
ABA-skole på tegnebrættet
Hvem skal betale for intensiv adfærdsanalytisk behandling?
Dom for drab udløser debat om tidlig intervention
Learning to Learn – ABA-forening i New South Wales
Børn med autisme fortjener evidensbaseret intervention
Drab udløser heftig debat om autistiske familiers forhold
Utilstrækkelig støtte til tidlig indsats
ABA på World Autism Congress
Utilfredshed med nyt behandlingstilbud
ABAKidz – en succeshistorie fra Tasmanien

Redaktionen / 31.07.2007