MINNESOTA, USA

Masteruddannelse i ABA får topkarakter

Masteruddannelsen i anvendt adfærdsanalyse ved St. Cloud State University i Minnesota er blevet ranket blandt USA's 10 bedste fjernuddannelser inden for psykologi. Rankingen offentliggøres af GetEducated.com, som er en instans, der kvalitetskontrollerer on-line universitetskurser og andre fjernuddannelser. Fremvæksten af on-line kurser har resulteret i fupuddannelser, der udbydes af ikke-anerkendte universiteter, og det er baggrunden for at GetEducated.com hvert år kontrollerer og ranker akkrediterede fjernuddannelser.

St. Cloud State Universitys masteruddannelsen i anvendt adfærdsanalyse fremhæves af GetEducated.com som en uddannelse, hvor der er et rimeligt forhold mellem kvalitet og pris. Inden for amerikanske fjernuddannelser i psykologi er St. Cloud State University ranket som nr. fem. Prisen for masteruddannelsen er US$ 15.700 (85.000 DKK) for studerende, der ikke bor i staten Minnesota. For statens egne borgere er prisen lidt lavere.

Masteruddannelsen i anvendt adfærdsanalyse ved St. Cloud State University blev oprettet i 2001 og var dengang verdens første on-line ABA-masteruddannelse. Uddannelsen tilgodeser behovet for at praktikere kan efteruddannes i adfærdsanalyse og bliver certificerede adfærdsanalytikere og samtidig fortsætte i deres arbejde.

Ud over fjernuddannelsen i ABA udbyder St. Cloud State University også en traditionel masteruddannelse i anvendt adfærdsanalyse. Den har eksisteret i mere end 20 år. Begge masteruddannelser er forhåndsgodkendt af Behavior Analyst Certification Board (BACB). Det betyder at masteruddannelserne opfylder de indholdsmæssige krav til certificering som Board Certified Behavior Analyst. Mens den traditionelle ABA-masteruddannelse også opfylder praksiskravene til certificering, så gælder det samme ikke for on-line-uddannelsen. Her må de studerende på anden vis sørge for at få nødvendige superviserede praktik.

Masteruddannelserne i anvendt adfærdsanalyse resulterer ofte i jobs som supervisor i autismebehandling, men andre erhvervsområder er behandling af selvskadende adfærd, udviklingshæmning, hjerneskader samt træning og efteruddannelse af fagfolk inden for disse områder. Masteruddannelserne består af kurser i principperne for anvendt adfærdsanalyse, udredning af adfærd, forskningsdesign, statistik og teorier om sammenhæng mellem adfærd og miljø. Desuden skal de studerende skrive en afhandling og i superviseret praktik.

 Kilde: US States News, 23. juni 2007

Læs om masteruddannelserne i anvendt adfærdsanalyse på St. Cloud State Universitys website

Læs om rankingen af fjernstudier i psykologi på GetEducated.com

Redaktionen /11.07.2007