MISSOURI, USA

Børn samler ind til ABA-skole

Til august starter den første ABA-skole i den sydvestlige del af Missouri - Ozark Center Autism School i Joplin. Men initiativtagerne mangler stadig US$ 130.000 (700.000 DKK) ud af de US$ 1,5 mio (8,1 mio. DKK), som skolen koster. Private har allerede doneret US$ 868.000 (4,7 mio. DKK) og Missouri Department of Mental Health har bevilget US$ 500.000 (2,7 mio. DKK). Men det haster med at få indsamlet de manglende midler, og for at skabe opmærksomhed omkring indsamlingen har man organiseret børn som indsamlere.

To små piger klædt i pink og blåt - Annie Secker på 6 og den 7-årige Claire Colson - står uden for et indkøbscenter og samler ind til den nye skole. De, som giver penge, får et hjemmelavet stempel på hånden som bevis på, at de har betalt til det gode formål. Denne indsamlingsmetode er effektiv. På en enkelt eftermiddag har de allerede indsamlet US$ 1,537 (8.300 DKK). Pigerne er kammerater til den 4-årige Jaxon, som tidligere på året blev tvunget til at flytte til Cleveland i Ohio, fordi der ikke fandtes et ABA-tilbud i Joplin. Det er 1.350 km væk. Piger siger: »Han er en god ven, og vi vil hjælpe ham, så han kan komme tilbage.«

Initiativtager til den nye ABA-skole og til den utraditionelle indsamlingsmetode er Joplin's Freeman Health Systems – et privathospital. Ozark Center Autism School vil tilbyde undervisning baseret på ABA – anvendt adfærdsanalyse. Det er en tidlig og intensiv undervisningsform, hvor der er 1:1-undervisning i 30-40 timer om ugen, og som omfatter hele året. Målet er at reducere de autistiske symptomer så meget, at børnene, når de bliver seks år gamle, kan starte i børnehaveklasse sammen med almindelige børn. »Det er ikke alle børn, for hvem dette vil lykkes, men alle børn vi profitere af behandlingen,« siger Paula Baker, der er leder af Ozark Center.

Skolen starter til oktober med seks børn og et tilsvarende antal lærere, som vil arbejde med børnene både i skolen og i hjemmet, og der er allerede udvidelsesplaner. Der vil være plads til op ti 30 børn. Men det opfylder langt fra behovet. Det skønnes, at der er 2.000 børn med autisme i den sydvestlige del af Missouri.

Ozark Center Autism School bliver en betalingsskole. US$ 60.000 vil det koste om året (323.000 DKK), men denne høje pris vil kun blive betalt af de forældre, der har råd. Andre vil kunne søge om legater til nedsættelse af skolepengene.

Kilde: The Associated Press State & Local Wire, 19. juli 2007

Tidligere artikler om ABA i Missouri:
Tyrkisk dreng får behandling i St. Louis

Joi Bay /24.07.2007