NEW HAMPSHIRE, USA

Center vil ekspandere i nye omgivelser

Birchtree Center, som er det eneste adfærdsanalytiske center for børn med autisme i delstaten New Hampshire, har erhvervet en 3,6 ha stor byggegrund i Stratham – 16 km fra den nuværende adresse i Portsmouth. Nu indsamler centeret penge for at få råd til at bygge på grunden.

En lokal arkitekt har uden beregning tegnet den 1300 m2 store bygning. Bygningen skal både indeholde en ABA-skole og et døgntilbud til de børn, der ikke kan bo med deres forældre. Den nye placering vil også give bedre muligheder for udendørsaktiviteter. For øjeblikket holder Birchtree Center til i samme bygninger som et indkøbscenter, og her er der ingen egnede udendørs arealer.

ABA-tilbuddet på Birchtree Center henvender sig til børn med autisme i New Hampshire, Maine og Massachusetts, og eleverne er især børn, som ikke længere kan undervises i det traditionelle skolesystem.

Birchtree Center blev oprindelig startet af Barbara Frankel, som er mor til den nu 17-årige Elliott. Hun startede centeret, fordi der på daværende tidspunkt ikke fandtes tilbud til børn med autisme af en tilfredsstillende kvalitet.

Birchtree Center har allerede modtaget bevillinger fra Dough Flutie Foundation og fra Fuller Foundation, men mangler stadig US$ 100.000 (546.000 DKK) inden byggeprojektet kan iværksættes. Skolepengene betales af de lokale skoledistrikter, som henviser børn til tilbuddet, men skolepengene alene kan ikke finansiere opførelse af en ny skolebygning.

Fundraising er derfor nødvendig, og Birchtree Center har indgået en aftale med den lokale Flatbread Company, som vil donere mellem US$ 1,75 og 3,50 (9-19 DKK) for hver pizza, der bliver solgt. Desuden indsamler det lokale triathlon-team penge til centeret ved deres konkurrencer.

Kilde: The Union Leader ( Manchester NH), 26. juni 2007

Birchtree Center har webadressen http://www.birchtreecenter.org/

Tidligere artikler om ABA i New Hampshire
Birchtree Center for børn med autisme udvider

Redaktionen /09.07.2007