CALIFORNIEN, USA

Børnehospital opretter forældrekurser

 Lucile Packard Children's Hospital ved Stanford University opretter nu forældrekurser i Pivotal Response Training (PRT), som er en variant af ABA. Pivotal Response Training kan oversættes til træning af udviklingsmæssige omdrejningspunkter. Metoden er udviklet af adfærdsanalytikere fra Koegel Autism Center ved University of California, Santa Barbara. Metoden er karakteriseret ved træning i naturlige omgivelser af færdigheder, som er kerneområder for børn med autisme.

Kursusleder er ph.d. Mendy Boettcher, som er psykiater uddannet ved Yale University. Hun siger: »De teknikker, som man lærer i kraft af Pivotal Response Training, har empirisk dokumenteret deres værdi og effekter på udvikling af især sprog og sociale færdigheder hos børn med autisme. Selv om mange børn med autisme deltager i tidlig og intensiv intervention, så føler forældre sig ofte dårligt rustede til at kunne fremme deres barns udvikling, når barnet er hjemme. Intervention i naturlige omgivelser, fx Pivotal Response Training, oparbejder færdigheder i naturlige situationer, og forældrene bliver styrket til at kunne arbejde målrettet med deres børn. Disse teknikker er især effektive til udvikling af talesprog og sociale færdigheder – også i forbindelse med almindelig interaktion og familiernes daglige rutiner.«

Målgruppen for kurset er forældre til børn med autismediagnoser i alderen mellem 1 og 5 år. Kurset afholdes tirsdag eftermiddage med start den 2. oktober. Kurset omfatter 10 undervisningsgange.

Kilde: PR Newswire, 13. august 2007

Lucile Packard Children's Hospital ved Stanford University ligger i Palo Alto 50 km syd for San Francisco og er et af USAs førende pædiatriske hospitaler. Website: http://www.lpch.org/

Koegel, R. L., & Kern Koegel, L. (2006). Pivotal Response Treatments for Autism: Communication, Social, and Academic Development. Baltimore, MD: Brookes Publishing Company.
ISBN-numre (10 - 13 cifre): 1557668191 9781557668196
Slå op i bibliotek.dk
Slå op i worldcat
Slå op i amazon.uk

Tidligere artikler om ABA i Californien:
Udgifter til ABA refunderes
Medarbejdere overtager supervisionscenter
Kritik af benchmarking af børns udvikling
Offentlig investering for livet
Utilfredse forældre danner ny afdeling af FEAT
Ny forskning i tidlige og intensive interventioner
ABA-skole ekspanderer
Enkeltintegration betyder alt
Tidlig og intensiv intervention truer budgetter og giver konflikter
Dimissionsfest på ABA-skole
10-årig dreng får bevilget privat ABA-skolegang
BBC laver program om ABA-behandling
Alle børn med autisme skal tilbydes ABA-behandling

Redaktionen/ 20.08.2007