VIRGINIA, USA

Den niende ABA-skole

Rivers Bend Academy er en ny ABA-skole for børn med autisme. Den åbner den 4. september 2007, og bliver dermed den niende ABA-skole i Virginia. I starten vil skolen dele lokaler med ABA-supervisionscenteret Step by Step Consulting i Suffolk, som ligger et par timers kørsel syd for hovedstaden Richmond.

Målgruppen for den nye skole er børn og unge inden for det autistiske spektrum i alderen mellem 2 og 21 år. Et af de børn, der skal gå i skolen, er Madison Johnson, som er 9 år gammel og har autisme. Hun har tidligere gået i en almindelig, lokal skole med flere hundrede elever. Det er ikke gået godt. Når hun blev stresset af de mange børn og de mange krav, blev hun voldsom, sparkede eller kastede med ting. Hun vil profitere af de små klasser i Rivers Bend Academy.

Hendes mor, Candy Johnson, glæder sig også til at Rivers Bend Academy bliver en helårsskole. Sommerferien – hvor der ikke er pasningsordninger – i det offentlige skolesystem er ikke god for Madison. Hun har brug for konstante rutiner og har problemer med at starte et nyt skoleår når der har været en lang sommerferie.

De manglende inklusionsmuligheder i Rivers Bend Academy bekymrer ikke Madisons mor. Den nye ABA-skole vil arrangere udflugter, hvor børnene kan praktisere de lærte færdigheder, og børnene vil uden for skoletiden have mulighed for at være sammen med almindelige børn uden autisme.

Prisen for skolegangen er derimod et problem for mange forældre. Rivers Bend Academy kommer til at koste US$ 36.000 om året (197.000 DKK) plus bustransport til og fra skole, som beløber sig til US$ 1.200 om året (6.500 DKK). Det er de færreste forældre til børn med autisme, der kan overkomme en sådan udgift.

Hovedparten af skoleafgiften vil skulle dække lønninger til personalet. Lærerne vil være dobbelt certificerede som adfærdsanalytikere og som speciallærere. Årslønnen per lærer er mellem US$ 35.000 og 40.000 (192.000 – 219.000 DKK).

Rivers Bend Academy har indtil videre fået en 1-årig tilladelse fra Virginia Department of Education. Efter seks måneder skal skolen evalueres og en positiv evaluering vil give endnu tre års tilladelse. Der er i forvejen næsten 80 private specialskoler i Virginia, heraf otte ABA-skoler.

Kilde: The Virginian-Pilot (Norfolk, VA.), 6. august 2007

Rivers Bend Academy har endnu ikke sit eget website, men Step by Step Consulting har web-adressen http://www.stepbystepconsulting.org/

Tidligere artikler om ABA-behandling i Virginia:
Forældre vinder retssag
Første offentlige ABA-tilbud for børn med autisme
Information om adfærdsanalyse til militærfolk
Stock car race til fordel for børn med autisme
Koncert til fordel for 3-årigs behandling
Tre ABA-skoler i Virginia
Skolebestyrelse afviser forslag om decentral ABA-skole
Decentraliseret ABA-skole til 60 børn møder modstand
Forældre opretter endnu en ABA-skole
Fundraising til ABA-skole

Joi Bay /29.08.2007