CALIFORNIEN, USA

Ny universitetsklinik

California State University Fresno har etableret en ny autismebehandlingsklinik. The Central California Autism Center hedder den. Klinikken tilbyder behandling til børn med autisme baseret på anvendt adfærdsanalyse. Målgruppen er børn i alderen mellem 18 måneder og 6 år, som har autismespektrumdiagnoser. Desuden vil der være træningstilbud om eftermiddagen til børn, der er over seks år gamle, og som er startet i skole. Behandlingen består af 1:1-træning, fortløbende udredninger, individualiseret curriculum samt oplæring af forældre.

Dr. Amanda Adams, som er certificeret adfærdsanalytisk supervisor med mere end ti års erfaring med børn med autisme, er leder af klinikken. Hun er i forvejen ansat på universitetets psykologistudium. Det er hendes studerende, som i deres praktiktid skal fungere som ABA-trænere ved klinikken.

Dr. Adams fortæller, at formålet med klinikken er tredelt: at give psykologistuderende praktiske erfaringer med anvendt adfærdsanalyse, at give et tilbud til børn med autisme i lokalområdet samt at bedrive autismeforskning. I Fresno-området, som ligger midt mellem hovedstaden Sacramento i Californien og Los Angeles, er der ikke andre ABA-klinikker. Der er kun private udbydere af ABA-supervision til børn i hjemmebehandlinger.

Klinikken har også et bibliotek om autisme og autismepædagogik. Biblioteket er åbent for offentligheden. Senere vil klinikken udbyde kurser og workshops for forældre og for fagfolk, der arbejder med børn med autisme.

Kilde: US States News, 14. november 2007

The Central California Autism Center har web-adressen http://psych.csufresno.edu/AutismCenter/about.shtml

Tidligere artikler om ABA i Californien:
Børnehospital opretter forældrekurser
Udgifter til ABA refunderes
Medarbejdere overtager supervisionscenter
Kritik af benchmarking af børns udvikling
Offentlig investering for livet
Utilfredse forældre danner ny afdeling af FEAT
Ny forskning i tidlige og intensive interventioner
ABA-skole ekspanderer
Enkeltintegration betyder alt
Tidlig og intensiv intervention truer budgetter og giver konflikter
Dimissionsfest på ABA-skole
10-årig dreng får bevilget privat ABA-skolegang
BBC laver program om ABA-behandling
Alle børn med autisme skal tilbydes ABA-behandling

Redaktionen/ 21.11.2007