CONNECTICUT, USA

ABA-skole skal indsamle millionbeløb

Connecticut Center for Child Development (CCCD) er en ABA-skole, der ligger i Milford, Connecticut. Skolen udvider og har brug for tre gange mere plads end for øjeblikket. Til formålet har skolen erhvervet en 1,8 ha stor grund og starter nu en indsamling for at skaffe midler til byggeudgifter på US$ 1,5 mio. (7,5 mio. DKK) for. Den nye skolebygning skal være på 3.500 m2.

Skolen har for øjeblikket 30 elever i alderen mellem 3 og 18 år. De har alle diagnoser inden for det autistiske spektrum. De er henvist af de omkringliggende skoledistrikter. Undervisningen er baseret på anvendt adfærdsanalyse (ABA) og er individualiseret.

Connecticut Center for Child Development blev oprettet i 1997 af Suzanne Letso, som er mor til en dreng med autisme, og som på daværende tidspunkt ikke kunne finde et relevant skoletilbud til sin dreng. Skolen holdt i starten til i kælderen under Trinity Baptist Church i Fairfield, men flyttede til Milford I 1999. Suzanna Letso er nu leder af skolen, hun er certificeret adfærdsanalytiker og har en mastergrad i ledelse. Hendes dreng, der nu er 14 år gammel, går stadig på skolen.

Ud over ABA-skolen leverer Connecticut Center for Child Development også supervision til skoler og til hjemmebaserede ABA-behandlinger. Desuden har man etableret et efteruddannelsesprogram i samarbejde med University of North Texas (UNT), som giver ansatte mulighed for at tage en mastergrad i anvendt adfærdsanalyse samtidig med at de passer deres arbejde. Skolen afholder også workshops for forældre og for fagfolk, der arbejder med børn med autisme andre steder.

Skolen har en lang venteliste og det er baggrunden for ønsket om at udvide skolen. For at skaffe midler til den nye skolebygning afholder skolen en gallamiddag og auktion på Sheraton Hotel i Stamford den 1. december. Prisen for en almindelig billet er US$ 250 og US$ 500 for en VIP-billet (hhv. 1.250 og 2.500 DKK). Til gallamiddagen vil man bl.a. kunne møde Robert Wright, som er direktør for tv-selskabet NBC og medstifter af organisationen Autism Speaks Inc. Blandt de prominente gæster finder man også den tidligere sportschef for baseball-holdet Mets Bobby Valenetine og den professionelle golfspiller Jerry Courville Jr. Komikeren Rob Bartlett vil være toastmaster og Teddy Geiger, som er en populær sanger, vil optræde.

Kilde: Connecticut Post (Bridgeport, Connecticut), 2. november 2007

Connecticut Center for Child Development har web-adressen http://www.cccdinc.org/

Tidligere artikler om ABA-behandling i Connecticut:
Mangel på behandlingspladser

Redaktionen /27.11.2007