ENGLAND

Arsenal støtter ABA-skole

Spillere og ledere fra fodboldklubben Arsenal har besluttet at donere beløb svarende til en dagsløn til ABA-skolen TreeHouse. Samtidig opfordres fans af fodboldklubben at give et bidrag til skolens indsamling i forbindelse med Arsenals kamp imod Chelsea den 16. december 2007. Målet er at indsamle UK£ 250.000 (2,6 mio. DKK) ved den lejlighed. Pengene skal bruges til at betale for idrætsfaciliteter ved den nye skole, som TreeHouse opfører i det nordlige London.

Mottoet for indsamlingen er ”Be a Gooner. Be a Giver! ”. Gooners er tilnavnet på fans af fodboldklubben Arsenal. Baggrunden for indsamlingen er, at TreeHouse er blevet udvalgt som Arsenal Football Club’s Charity of the Season – altså det private tilbud, som fodboldklubben har valgt at støtte økonomisk i denne sæson.

Partnerskabet mellem Arsenal og TreeHouse blev igangsat den 23. august 2007 da klubbens manager Arsène Wenger besøgte skolen sammen med forsvarsspilleren Gael Clichy og midtbanespilleren Gilberto.

Arsenals manager Arsène Wenger udtalte i den anledning: »Det arbejde, som TreeHouse gør, er enestående. Jeg har med egne øjne set den entusiasme, som disse mennesker udviser i deres arbejde med børn med autisme og deres familier. Uddannelse er vigtig for alle børn, og de fremskridt, som børnene på TreeHouse har gjort, er bemærkelsesværdig. Det er derfor vi deltager i ‘Be a Gooner. Be a Giver’. Arsenal-familien er stor og hvis alle blot giver lidt, er jeg sikker på, at vi nok skal nå vores mål om at skaffe US£ 25.000 til opførelse af en permanent idrætsbygning.«

Arsenals holdkaptajn William Gallas støtter også initiativet: »Cesc og jeg har besøgt TreeHouse og det var en bevægende men sjov oplevelse. Samspillet med børnene var fantastisk og den begejstring, som lærerne udviste, var enestående. Vi nød også at være med til at male med fødderne sammen med børnene. Vi spillere er fælles på banen og også uden for banen. Vi er alle involveret i kampagnen ‘Be a Gooner, Be a Giver’, fordi vi ikke kun vil snakke om at hjælpe TreeHouse, vi vil også gøre en forskel. Vi håber, at vores fans også kan give et lille bidrag, således at det bliver en rigtig team-indsats.«

Det er en del af aftalen, at klubben i løbet af sæsonen 2007-08 vil iværksætte forskellige indsamlingsaktiviteter. Opfordringen til spillere og fans om at give en dagsløn den 16. december er en af aktiviteterne. En anden er den gallamiddag, som afholdes i foråret 2008.

Som en del af aftalen mellem klubben og skolen vil familier til børn på skolen få fribilletter til Arsenals kampe og i pausen til alle kampe med Arsenal vil der på stadion blive afspillet TreeHouses reklamefilm for ABA-behandling til børn med autisme (se artiklen TreeHouse producerer reklamefilm).

Endelig er det aftalt, at TreeHouse og Arsenal i fællesskab skal informere om ABA-træning på almindelige skoler og at der skal afholdes sportsarrangementer for børn med autisme.

Kilde: TreeHouse News, Autum 2007

Læs mere om aftalen mellem TreeHouse og Arsenal på TreeHouses website

Tidligere artikler om ABA-behandling i England:
To ABA-baserede metoder topper liste over interventioner
TreeHouse producerer reklamefilm
Nyt ministerium opretter Autism Education Trust
Veninder starter ABA-skole
Research Autism giver topkarakter til ABA
Planer om adfærdsanalytisk læreruddannelse
ABA-træner samler penge ind
Hjemmegående far og ABA-træner
Step by Step planlægger udvidelse
Planer om ABA-skole

Roman om ægteskabelig krise i familie med autisme
Baron-Cohen fremhæver anvendt adfærdsanalyse som behandlingsmetode
Sejr for ret til ABA-skoletilbud
About a Boy
Specialet, der gik verden rundt
Skolekonflikt stadig uløst
TreeHouse School flytter
Samarbejde mellem forretningsfolk og ABA-skole
Trusler om retssager imod stiftere af ABA-skole
Ny fond til forskning i behandling af autisme
Ny teknologi i dataregistrering af ABA-træning
Advokater fører ankesager
»Modstanden har gjort os stærke«
Gave på 22 mio. til ABA-skole
Fire godkendte ABA-uddannelser på De Britiske Øer
Step by Step er klar til at åbne
Pensionistægtepar samler ind til 2-årigs behandling
Myndighed ombestemmer sig om ABA-behandling
Familie flytter forgæves for at få ABA-behandling
Portræt af en engelsk ABA-pioner
Forældre opfører ABA-skole
Behandlingstilbud var ulovligt
Endnu en støttefest for ABA-behandling
Pressionsgruppe for tidlig og intensiv behandling
Privat fund-raising til ABA-behandling
Ret til intensiv behandling afgøres i stigende grad i retssystemet

Redaktionen / 6.12.2007