FLORIDA, USA

Guvernør støtter lovforslag om forsikringsbetalt behandling

Den republikanske guvernør i Florida – Charlie Crist – har overraskende tilsluttet sig den demokratiske oppositions krav om forsikringsdækning af behandling til børn med autisme. Charlie Crist mødte uventet frem til et senatsmøde, hvor et lovforslag om sagen var til behandling, og argumenterede her for lovforslaget. Lovforslaget er fremsat af lederen af statens demokrater – Steve Geller – og det vil indebære, at forsikringsselskaber skal dække behandlingsudgifter op til US$ 36.000 om året (171.000 DKK).

Efterfølgende holdt guvernøren en pressekonference sammen med den berømte football-spiller Dan Marino, der tidligere har været quarterback for klubben Miami Dolphins. Dan Marino er far til et barn med autisme. På pressemødet opfordrede Charlie Crist til at lovforslaget nu bliver vedtaget i kongressen. Han sagde, at forsikringsselskaberne har mere end råd til den ekstra udgift: »Forsikringsbranchen har rekordhøje profitter. Hvis branchen ikke kan bruge noget af deres overskud til at hjælpe nogle børn, er der noget alvorligt galt med branchens etik.«

Men det er ikke alle republikanere, der støtter lovforslaget. En af modstanderne er formanden for repræsentanternes hus, republikaneren Marco Rubio. Han anerkender, at autisme udgør et alvorligt problem for de familier, der rammes, fordi den adfærdsanalytiske behandling kan koste tusinder af dollars om måneden. Men Rubio og med ham mange andre republikanere er bekymrede for de forhøjede forsikringspræmier, som lovforslaget vil afstedkomme. Og de støtter dermed forsikringsbranchen, som er imod lovforslaget.

Et tilsvarende lovforslag er tidligere blevet forkastet af kongressen i Florida, men forslagsstiller Geller er fortrøstningsfuld. Han siger, at med støtten fra guvernøren, er sandsynligheden for en vedtagelse betydelig større end tidligere.

Kilde: South Florida Sun-Sentinel, 3. april 2008

Tidligere artikler om ABA-behandling i Florida
ABA-skole i Florida
Hope Center bliver statsanerkendt
Privat behandling endte i fallit
Autismeforening støtter ABA

Interview med initiativtager til Victory School
ABA-skole godkendes som støtteberettiget skole

Redaktionen/ 7.03.2008