TENNESSEE, USA

Universitetscenter vil autoriseres som adfærdsanalytisk behandlingsinstitution

Lee University i Cleveland Tennessee har siden 1999 drevet et ABA-center for børn med autisme. Lee University Developmental Inclusion Classroom (LUDIC) kaldes det. Centeret vil nu autoriseres som adfærdsanalytisk center, således at det kan blive anerkendt af forsikringsbranchen.

Leder af LUDIC er Dr. Tammy Johnson, som har en ph.d.-grad i psykologi, men hun er ikke certificeret som adfærdsanalytiker. Det er forudsætningen for at blive anerkendt som adfærdsanalytisk behandlingsinstitution af forsikringsbranchen, og derfor tager Dr. Johnson nu en efteruddannelse ved Florida Institute of Technology , som giver den formelle certificering som adfærdsanalytiker.

Dr. Johnson forklarer: »I Tennessee er der lovgivning, som kræver, at forsikringsselskaber dækker udgifter til autismebehandling, men det forudsætter, at behandlingen superviseres af en certificeret adfærdsanalytiker.«

Dee Cogdill, som er mor til et barn, der er indskrevet I LUDIC, supplerer: »Lovgivningen i Tennessee er ikke god. Loven pålægger forsikringsselskaberne at dække udgifter til autismebehandling, men kun hvis de i forvejen dækker neurologiske lidelser. Men selskaberne omgår loven, og dækningen ophører når barnet fylder 12 år. De tror, at alle børn med autisme på magisk vis bliver kureret, når de fylder 12 år.«

Lee University er et lille privat, kristent universitet med kun 4.000 studerende. Lee University Developmental Inclusion Classroom (LUDIC) startede i 1999 efter initiativ fra en tidligere studerende, der var blevet mor til et barn med autisme. LUDIC er nu en del af universitets College of Education, der uddanner lærere til skoler og førskoler. En betragtelig del af interventionen ved LUDIC udføres af studerende, som er praktikanter på centeret. Mere end 40 studerende arbejder på LUDIC og alle arbejder gratis. LUDIC fungerer desuden som et forsknings og uddannelsescenter, hvor studerende lærer at arbejde med børn med autisme.

Kilde: Chattanooga Times Free Press (Tennessee), 28. april 2008

Tidligere artikler om ABA i Tennessee
Principafgørelse om evidensbaseret tilbud fastholdes

Redaktionen/2.05.2008