MICHIGAN, USA

Gruppesøgsmål imod forsikringsselskab

Forældre til børn med autisme har indledt et gruppesøgsmål imod forsikringsselskabet Blue Cross Blue Shield of Michigan. I spidsen for forældrene står Chris Johns, som beskylder forsikringsselskabet for uretmæssigt at have afvist at dække udgifter til hans søns behandling for autisme. I søgsmålet hævdes det, at Blue Cross er forpligtet til at dække autismebehandling og at selskabet har forbrudt sig imod den føderale ERISA-lovgivning, der regulerer alle arbejdsgiverbetalte goder – herunder forsikring og pension. Blue Cross henholder sig til, at autismebehandling stadig er eksperimentel, og at de derfor ikke er forpligtiget til at dække behandlingen. Retssagen starter den 21. august i Eastern District of MichiganFederal Court.

Chris Johns og hans advokater fra advokatfirmaet Mantese and Rossman søger nu andre forældre til børn med autisme, som har fået afslag på dækning af deres børns behandling.

 Advokat John J. Conway udtaler, at loven er klar, og at denne behandling er ikke eksperimentel, men er standard-behandling og videnskabeligt dokumenteret. Han ser frem til at dokumentere dette i retten i kraft af ekspertudtalelser – bl.a. fra Beaumont Hospitals, som er en kæde af tre universitetshospitaler i Michigan. Beaumont Hospitals anvender ABA i behandling af autisme. Conway har allerede fremsendt en skriftlig ekspertudtalelse, som fastslår at anvendt adfærdsanalyse (ABA) til børn med autisme ikke er eksperimentel, og at denne behandling er særlig velegnet til at håndtere adfærd hos børn med autisme.

Kilde: Law & Health Weekly, 19. juli 2008

Læs om Beaumont Hospitals’ ABA-center på deres website: https://www.beaumonthospitals.com/hope

Tidligere artikler om ABA-behandling i Michigan:
Tidlig intervention giver gode resultater

Redaktionen / 13.08.2008